Ziua Mondială a Inimii 2010
Dumitru Lazia
joi, 2 septembrie 2010
1 Comentarii :: :: Video, KI-OM-LOGIA, Munca fara stres, Tehnica Radianta, Antiimbatrinire, Boli cardiovasculare, Diabet, Interventii chirurgicale, Carti
 

 Cele 10 recomandari ale  Federatiei Mondiale a Inimii făcute cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii din 26 Septembrie 2010 și solutiile oferite de cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki® pentru prevenirea și la nevoie Reversarea afectiunilor Inimii și a Sistemului Cardiovascular.

Ziua Mondială a Inimii 2010

şi

Cursurile de Management Activ al Stresului

folosind

Tehnica Radiantă® - Real Reiki®

Începînd cu anul 2000 în fiecare an, în ultima duminică a lunii septembrie, Federaţia Mondială a Inimii sărbătoreşte la nivel mondial Ziua Mondială a Inimii, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii şi sub patronajul Organizației Mondiale a Sănătății. Spre bucuria noastră în România încă in luna Mai 1995 a fost introdusă Ziua Naționala a Inimii

 

 

Anul 2010 Workplace Wellness - Starea de Bine la Locul de Muncă: 10 ani după prima Zi Mondială a Inimii, Federația Mondială a Inimii și membrii ei celebrează progresul făcut în sănătatea inimii. Campania din acest an se focalizează pe Starea de Bine la Locul de Muncă, oferind motivația rațională pentru angajatori să creeze mediu de lucru sănătos, dar invită pe fiecare dintre noi să ne asumăm responsabilitatea pentru propia inimă. Noi am identificat 10 pași simplii care încurajează activitatea fizică, renunțarea la fumat și alimentația sănătoasă. Începeți cu unul din acești pași și spuneți " Eu Lucrez cu Inima ". Mai mute detalii despre cum să vă împlicați în activitățile zilei Mondiale a Inimii sau să învățați mai multe despre Sănătatea Inimii, le puteți afla consultînd Situl Web www.worldheartday.org :
 

 Asumă-ți responsabilitatea pentru Sănătatea Inimii tale în 10 pași:
  Cum să trăiești o viață sănătoasă:

 1. Consumați alimente sănătoase - Consumați cel puțin 5 porți de fructe şi legume pe zi, dar evitați grasimile saturate.  Feriţi-vă de alimente conservate, care conţin adesea niveluri ridicate de sare.

 2. Fiţi activi fizic şi luați inima - Chiar si 30 de minute de activitate fizică poate ajuta la prevenirea atacurilor de inima și accidentelor vasculare cerebral, iar activitatea  dumneavoastră la locul de muncă va beneficia de asemenea.

 3. Spune nu fumatului - Riscul de boală coronariană va fi înjumătăţită în termen de un an de la abandonarea fumatului şi va reveni la un nivel normal a lungul timpului.

 4. Mențineți o greutate sanatoasa - scădere în greutate, în special împreună cu un consumul de sare mai scăzut, conduce la scăderea tensiunii arteriale. Hipertensiunea arteriala este principalul factor de risc pentru accident vascular cerebral şi un factor de risc major pentru aproximativ jumătate din toate bolile de inima și accidentul vascular cerebral.

 5. Cunoaşteţi valorile evaluărilor paraclinice și dimensiunile dumneavoastră - Vizitaţi un profesionist din domeniul sanitar, care vă pot măsura tensiunea arterială dvs., colesterolul şi glicemia, împreună cu raportul talie-șolduri waist-to-hip ratio şi indicele de masă corporală (IMC). Odată ce ştiţi clasa de risc cardiovascular, vă puteţi dezvolta un plan specific de acţiune pentru a îmbunătăţi sănătatea inimii.

 6. Limitați consumul de alcool - limitează cantitatea de bauturi alcoolice pe care le consumați. Excessive alcohol intake can cause your blood pressure to rise and your weight to increase.Consumul excesiv de alcool poate crește tensiunea arterială și greutatea dumneavoastră.

Idei despre cum să faceți locul de Muncă Sănătos:

 1. Insistați pe un loc de muncă fără fum Cereți interzicerea fumatului - asigurați-vă că locul de muncă este de 100% fără fum de țigară. Asigurați suportul pentru cei ce vor să se lase de fumat.

 2. Includeți activitatea fizică în programul dvs. de lucru - mergeți la serviciu pe bicicletă, dacă acest lucru este posibil, urcați scările, faceți mișcare în pauza de prînz sau duceți-vă pentru o plimbare în timpul pauzelor de pranz, şi încurajați pe alţii să facă acest lucru.

 3. Alegeţi alimente sănătoase opţiuni  Cereți alimente sănătoase la cantina de la serviciu, sau căutați restaurante din apropriere care servesc mese sănătoase.

 4. Încurajaţi momentele fără stres - chiar dacă stresul nu a fost dovedit a fi un fapt risc direct sau pentru bolile de inima si accident vascular cerebral, stresul este legat de fumat, consum excesiv de alcool şi alimentație nesănătoasă, care sunt factori de risc pentru boli de inima.

- Luați prînzul departe de locul de muncă pentru a vă plimba și a respira aer proaspăt
-
Faceți pauze regulate in timpul zilei - încercaţi sau să vă întindeți sau să faceți exerciții fizice, timp de 5 minute de două ori pe zi
  Descrierea in detaliu a efectelor Stilului de Viață și a locului de muncă au fost prezentate pe situl nostru încă din anul 2000 în materialul dedicat primei Zi Mondiale a Inimii.


  Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®

integrat în Ziua Mondială a Inimii:  

Cei 10 Pași recomandați de către Federația Mondială a Inimii în cadrul Zilei Mondiale a Inimii 2010 sunt parte componentă a conceptului nostru Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®:

 • R2 Răspunderea Personală pentru Optimizarea Stilului de Viață și a Atitudinii față de Evenimentele ce nu pot fi evitate:

  • P2 Fiţi activi fizic şi luați inima 

  • P3 Spune nu fumatului

  • P4 Mențineți o greutate sanatoasa

  • P5 Cunoaşteţi valorile evaluărilor paraclinice și dimensiunile dumneavoastră

  • P6 Limitați consumul de alcool

  • P7 Insistați pe un loc de muncă fără fum

  • P8 Includeți activitatea fizică în programul dvs. de lucru

 • R4 Resurse Naturale de calitate și cît mai diversificate:

  • P1 Consumați alimente sănătoase

  • P9 Alegeţi alimente sănătoase opţiuni

Am dorii în mod special să completăm cele precizate la Pasul 10:

 

Întradevăr, încă din 1978, la Alma Ata, specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății precizau în Strategia Sănătate pentru Toți pînă în Anul 2000, Obiectivul 16 - O Viață Sănătoasă - :

 • Programele de Promovare a Sănătății trebuie să recunoască importanta abilitații oamenilor de a coopera cu agenții stresori ca un factor principal în cadrul opțiunilor unui stil de viata sănătos, deoarece: Supraponderabilitatea, fumatul, alcoolismul, dependența de droguri și lipsa exercițiilor fizice zilnice sunt indicatori ai incapacității persoanelor de a coopera cu agenții stresori zilnici.

 • Profesioniștii din Sănătate  trebuie să-și dezvolte interesul și abilitățile necesare promovării sănătății alături de studierea eficientei unor noii abordări prin care  Metode Active de Management al Stresului trebuiesc concepute şi promovate  Aceste recomandari au sta la baza definirii programei și chiar a numelui cursului nostru MANAGEMENTUL ACTIV AL STRESULUI Detalii în pagina web Recomandările OMS.

Pe de altă parte cercetari medicale de ultimă oră au stabilit o legătură directă între Stresu și Afecțiunile Inimii și ale Sistemului Cardiovascular. Din acest motiv cursurile și clasele noastre expandate pun un accent deosebit pe prevenirea și la nevoie reversarea Afecțiunilor Inimii prin utilizarea de către absolvenții noștii a Instrumentelor și Cunoștințelor grupate generic prin Managementul Activ al Stresului folosind Zilnic cei 4 R:

 

 

 • Cardiologia Ocupaţională este o nouă disciplină medicală care realizează legătura dintre Cardiologie şi Medicina Preventiv - Ocupaţională. Cercetările recente au identificat Stresul Ocupaţional ca principală cauză a Apariţiei şi Agravări Hipertensiunii Arteriale. Tensiunea Psihologică la Locul de Muncă (care la rândul ei generează Hipertensiune Arterială) este Maximă în situaţia unui Loc de Muncă cu Cerinţe foarte Mari şi o Libertate + Competenţă în Luarea Deciziilor  sau în Execuţia Atribuţiilor de Serviciu Minimă pentru Angajatul care ocupă această Funcţie.
  Tensiunea Psihologică la Locul de Muncă intensă şi pe termen lung duce la Activarea Sistemului Nervos Autonom Simpatic de Durată care la rândul ei provoacă Apariţia şi în timp Agravarea Sindromului Metabolic - o serie de simptoame care sunt adesea depistate că apar împreună: obezitatea, hiperglicemia, hiperinsulinemia şi un profil crescut al lipidelor- .  Detalii în pagina web
  Cardiologia Ocupațională

 

 • Diabetul, componentă a Sindromului Metabolic are ca principală cauză Stresul. La rîndul lui Diabetul agravează afecțiunile Inimii și ale Sistemului Cardiovascular:

  • Afecţiuni ale Inimii şi Circulaţiei Sângelui în general: Atacul de Cord este responsabil pentru 60% din Decesele Diabeticilor, iar Accidentul Cerebral Vasculare pentru 25%

  • Afecţiuni ale Vaselor de Sânge care pot provoca Leziuni ale diferitelor Ţesuturi, însoţite de Infecţii şi care se pot agrava până la necesitatea Amputării Picioarelor (50% din Amputările Picioarelor în SUA sunt provocate de Diabet, dar o îngrijire atentă a Picioarelor poate reduce această complicaţie majoră a Diabetului cu 44%-85%)

   Afecţiuni ale Ochilor -Retinopatii- care sunt Anomalii ale Vaselor de Sânge din Retină care poate duce până la Orbire (în SUA Diabetul este responsabil de apariţia anuală a 12.000 la 24.000 de noi cazuri de Orbire, Diabetul fiind principala cauză a Orbirii pentru persoanele între 20 la 74 de ani). De asemenea Diabeticii au risc crescut pentru Cataractă şi anumite forme de Glaucom. Detaliî și soluțiile oferite de cursurile noastre pentru prevenirea sau reversarea Diabetului în pagina web Stresul, Diabetul și Tehnica Radiantă®

    

    

    

 • Dr. David G. WILLIAMS prezinta, in articolul Finally A Real Solution To Heart Disease, o noua si extrem de interesanta legatura intre HIPOTIROIDIE(o stare patologica generata de isuficenta secretare a hormonilor tiroidieni de catre glanda Tiroida) si Afectiunile Cardiace:
      •    Boala Arterelor Coronare este provocata de inflamarea acestora in contact cu HOMOCISTEINA (un acid care se formeaza in urma metabolizarii Carnii sa a altor alimente care contin proteine).
      •    In situatii normale, Homocisteina este dezintegrata de Vitamina B si nu apar probleme de sanatate.
      •    Cind in singele persoanei nu exista suficienta Vitamina B, concentratia Homocisteinei atinge nivele periculoase si "arde" tesutul delicat al peretelui interior al vaselor de singe. In aceste regiuni se declanseaza un proces inflamator captusit cun strat protector de Colesterol cu scopul de a se autovideca tesutul afectat. Acest proces inflamator micsoraeaza diametrul vaselor de singe facind ca debitul singelui in zonele afectate sa fie insuficent.
  Studii Clinice au aratat ca o concentratie ridicata de Homocisteina este unul din cei mai periculosi factori de risc pentru afectiunile cardiace, crescid riscul atacului de cord cu 300%.

     

 • •    Investigatii atente au arata ca o glanda Tiroida Hipoactiva este la baza Afectiunilor Cardiace, deoarece Hipotiroidia inhiba Absortia Vitaminelor B provocind astfel Cresterea alarmanta a concentratiriei de Homocisteina. Acest lucru a fost demonstrat intr-un studiu la Clinica Clevelande SUA din 1999, unde cercetatorii corectind functionarea Tiroidei, au obervat normalizarea concentratiei de Homocisteina (fara a mai fi nevoie de Suplimente Alimentare cu Vitamina B)

   

 • Conceptul de Noua Medicină Germană® a fost fondat de Dr. Ryke Geerd Hamer din Germania după îndelungi cercetări şi practică terapeutică începând cu anul 1979. Dr. Ryke Geerd Hamer a stabilit cum un Conflict-Şoc Biologic generează o Fază de Îmbolnăvire: Rece, Canceroasă sau Necrotică, iar dacă Conflictul este Rezolvat se trece la o Fază de Vindecare:  Caldă prin care Procesele Canceroase sau Necrotice sun Reversate pentru a se Autorepara Ţesuturile afectate în Faza de Îmbolnăvire şi a restabilii Starea de Sănătate Optimă. Conflictul Biologic nu este determinat Direct de Eveniment (de ce se Întâmplă) ci de modul în care Persoana resimte sau trăieşte  la nivel Psihic Evenimentul declanşator (de Stresul Interpretat). Conflictul Biologic nu este determinat Direct de Eveniment (de ce se Întâmplă) ci de modul în care Persoana resimte sau trăieşte  la nivel Psihic Evenimentul declanşator (de Stresul Interpretat). Funcţie de această dimensiune Interioară a Evenimentului  poate apare sau nu un Conflict Biologic, iar Intensitatea şi Localizarea Efectelor acestuia vor depinde de Intensitatea şi Tipul Trăirii Interioare. Detalii în pagia web Noua Medicină Germană®

 

 • O deosebită împortanță în Prevenirea sau la nevoie Reversarea Afecțiunilor Inimii și a Sistemului Cardiovascular, o are Somnul (atît pe timpul nopții căt și după masa de prînz). Detalii în pagina web Stresul, Somnul și Tehnica Radiantă®

 

 

 

Afecțiuniile Inimii și ale Sistemului Cardiovascular nu apar la primele contacte cu Stresul, ci mult mai tirziu. Dr. în Homeopatie George Vitoulkas în cartea Știința Homeopatiei prezintă acest lucru în tabelul de mai jos:

 

 

Evolutia Afecțiunilor și a Autovindecării nu e liniară ci are loc în Salturi, dearece atât Îmbolnavirea căt și Autovindecarea are loc la nivelul Cuantic respectînd unul din principiile Fizicii Cuantice Acumulările Cantitative duc la un Salt Calitativ.

 

În fiecare din Stările Cronice, la impactul unui nou Stres la început se declanșeaza Reacția de Alarmă (Stadiul 2) în care persoana afectată sesizează prezența Stresului prin starile de disconfort, dar dacă Stresul durează mai mult de 1 Săptămînă, sau au fost folosite Medicamente pentra tratarea Simptomatică a acestor Stări, se ajunde în Stadiul de Rezistență (Stadiul 3), perioadă în care toate Stările de disconfort nu mai sunt percepute din cauza Endorfinei și presoana are impresia că este Sănătos. Dar pe timpul acestei perioade apar modificări funcționale și ulterior de structura ale Inimii și Sistemului Cardiovascular, care devin supărătoare pentru persoană abia în Starea de Epuizare (Stadiul 4):

 

 

 

Din considerentele de mai sus, consideram extrem de importantă automonitorizarea și monitorizarea Nivelului de stres în general și în mod special în Stadiul de Rezistență (Stadiul 3). Acest lucru îl prezentăm în detaliu în pagina web Promovarea Sănătății, cînd propunem trecerea de la cele 3 tipuri de Profilaxii recomandate de Organizația Mondială a Sănătății (Primară - Prevenție Stadiul 1, Secundară - Reacția de Alarmă Stadiul 2 și Terțiară Limitarea Handicapului Epuizare Stadiul 4) la 4 Profilaxii (Primară - Prevenție Stadiul 1, Secundară - Reacția de Alarmă Stadiul 2 și Terțiară Monitorizare Efecte ale Stresului Rezistentă Stadiul 3 și  Limitarea Handicapului Epuizare Stadiul 4).

 

Tehnici de Evaluare a Nivelului de Stres cu mult înainte ca acesta să poată produce modificări funcționale si ulterior de structură a Inimii și Aparatului Cardiovascular:  

 

 

 

 

 • O altă metodă de identifica prezenta stresului este măsuarea Tensiunii Arteriale, la ambele mîîini, si analizînd valorile cele mai dezavantajoase:

Definiţie: 
Hipertensiunea este Presiunea Sistolică a sângelui egală sau mai mare de 140 mmHg şi sau Presiunea Diastolică mai mare de 90 mmHg la persoanele care nu iau medicamente Antihipertensive. 

Clasificarea Hipertensiunii Arteriale la persoanele de peste 18 Ani:

CATEGORIA

SISTOLICĂ
(mmHg)

DIASTOLICĂ
(mmHg)

Optimă

Normală

Normal - Crescută

 

Hipertensiune Gr.1 ("mică")

Hipertensiune Gr.2 ("moderată")

Hipertensiune Gr.3 ("severă")

<120

<130

130-139

 

140-159

160-179

> 180

<80

<85

85-89

 

90-99

100-109

> 110

 

 

 

 • Modificări ale tensiunii arteriale

  • Creşterea tensiunii arteriale sistolice şi/sau diastolice cu mai mult de 10 mmHg pe parcursul activităţii comparativ cu valorile medii/perioada monitorizata sau cu valorile de referinţă ca reacţie de stres determinată de solicitarea cognitivă (mentala) si/sau cumul de factori nocivi (stres şi suprasolicitare neuropsihică, zgomot, microclimat nefavorabil)

  • Creşterea tensiunii arteriale sistolice şi/sau diastolice cu mai mult de 40 mmHg pe parcursul activităţii comparativ cu valorile medii/perioada monitorizata sau cu valorile de referinţă ca reacţie de stres determinată de solicitarea cognitivă (mental-emoţională)- în procesele de muncă cu constrângere temporală, cu factori necontrolabili şi activitate cu publicul
 • Detalii în pagina web Hipertensiunea Arterială

 

 • Cea mai nouă tehnologie de evaluare a Stresului este Analiza Spectrală a Variabilităţii Pulsului (HRV) realizată de eMwave® - Desktop for Mac and PC, fost Freeze Framer®, compus din :

  • Folosind aceste echipamente, încă din anul 2000 am putut evalua paraclinic efectul Atingerii Radiante în zona inimii, precum și diferența dintre analiza spectrala a HRV la Persoanele Stresate si la cele ce folosesc zilnic Tehnica Radiantă®. Detalii în paginile web Prezenteismul și HRV in Mileniul 3 precum și în imaginile de mai jos:

     

 

Mecanismele Moleculare ale Efectelor Stresului generat de Stilul de Viaţă, Credinţele, Prejudecăţile si Sentimentele noastre de Pericol sunt prezentate de Dr. in Biologie Celulara Brouce LIPTON in Conferinţa The New Biology - Where Mind and Matter Meet tradusa in Romana:

Part 1 http://video.google.com/videoplay?docid=-4187235187071578011&hl=en

Part 2 http://video.google.com/videoplay?docid=6322503899738869532&hl=en

 

În Partea a 2-a a Conferintei sunt prezentate inclusiv efectele Stresului asupa Inimii și Sistemului Cardiovascular, in special asupra circulatiei cerebrale. Recent a apărut la Editura For You lucrarea Dr. Bruce LIPTON BIOLOGIA CREDINŢEI pe care o puteţi comanda si de pe Internet prin Librăriile OnLine.

In această lună va avea loc întîlnirea cu Dr. Bruce LIPTON pentru lansarea cărții EVOLUȚIA SPONTANĂ  Miercuri 29 Septembrie 2010 orele 17:00-20:30 laCasa de Cultură a Studenților din Strada Plevnei nr. 91, organizata de Doamna Monica VIȘAN, Editura For You.
Detalii în paginile web Biologia Credinței Bruce Lipton si  Bruce LIPTON București 29 Septembrie 2010

 

 

  

Instrumentele oferite de cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®, pot fi folosite de asemenea în cazul Accidentelor în general și a Accidentelor Cardiace sau Cerebrale în special

 

 • 1- Se anunţă Serviciul de Urgenţă la Telefonul 112;
 • 2- Sunt anunţaţi alţi colegi de Gradul 2 disponibili pentru a începe o Directare Simultană pentru Persoana sau Persoanele    Accidentate;
 • 3- Suntem anunţaţi şi noi pe telefonul mobil 0722393250 pentru Cocreeri şi Directări pentru Persoana sau Persoanele Accidentate;
 • 4- Colegul Radiant prezent la locul accidentului va modela combinaţia de Simboluri Protecţie Universală Expandată (SU4M+SU1M) repetat până la Stabilizarea Mintal – Emoţională a celor implicaţi în Accident;
 • 5- Se va trece apoi la o Sesiune Expandată până la sosirea Salvării, fără a mișca persoana accidentată.;
 •  7- Se va continua apoi cu o Directare pentru persoanele accidentate transportate la Spitalul de Urgenţă şi funcţie de situaţie vor fi anunţaţi ceilalţi colegi radianţi să înceteze sau să continue Directarea de Grup;
 • 8- În cazul unor Intervenţii Chirurgicale se vor folosii Directările de Grup înainte, în timpul şi după aceste intervenţii;
 • 9- Pe timpul Recuperării  se vor folosii Armonizările, Combinaţia de Simboluri 3X(SU4M+SU1M) + 1X(SU22M+SU1M),  Sesiunile Expandate şi Directările ( pentru Eveniment, Prezent şi Îngrijorări) în completarea sinergică a Tratamentelor Medicale şi Procedurilor de Kinetoterapie. 

 

Detalii în pagina web Accidentele de Circulație

 

 

Instrumentele oferite în cadrul cursulului Managemantul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®Inainte, pe tipmul și după Intervențiile Chirurgicale în general și pe Inimă în special:

 

Precizările făcute de Doamna Doctor (Ph.D.) Barbara Ray in Manualul de Referinţă al Tehnicii Radiante® The Expanded Reference Manual of The Radiance Tehnique®  pagina 102 Intervenţii Chirurgicale:
Energia Radiantă Universală accesată prin folosirea Tehnicii Radiante® poate fi aplicată, fără interferenţe negative, persoanelor care trec printr-un astfel de proces. Este deosebit de utilă folosirea Tehnicii Radiante®:

 • Cu cât mai multe zile înainte de intervenţia chirurgicală  prin Sesiuni Radiante, Directări şi Cocreeri; 

 • Pe timpul intervenţiei chirurgicale prin Directări şi Cocreeri; 
 • Imediat după intervenţia chirurgicală prin Sesiuni, Directări şi Cocreeri. 
 • Energia Radiantă Universală sprijină procesele de vindecare, echilibrarea energetică, relaxarea profundă, odihnă şi asigură suportul proceselor care au loc in această situaţie (pe planurile exterioare şi pe planurile Interioare) atât pentru oameni cât şi pentru animale.
 • Afecţiunile Acute sau Cronice care necesită o Intervenţie Chirurgicală sunt provocate de expunerea Pacientului la o mulţime de Agenţi Stresori. Aceştia au provocat pe lângă modificările funcţionale sau morfologice grave (care au necesitat o viitoare intervenţie chirurgicală) şi o scădere a capacităţii de autoreglare şi autovindecare a corpului acestuia prin consumul unei mari cantităţi de Energie Vitală; 
 • Îngrijorările preoperatorii ale Pacientului faţă de posibilele consecinţe negative ale Intervenţiei Chirurgicale sunt un nou şi important Agent Stresor care consuma din Energia Vitală agravând astfel starea generală a pacientului şi crescând astfel  instabilitatea fizică şi psihică; 
 • Anestezia şi Intervenţia Chirurgicală sunt la rândul lor Agenţi Stresori care măresc deficitul de Energie de Vitală, dar în acelaşi timp ele necesită suficientă Energie Vitală pentru ca efectul benefic să fie maxim iar efectele secundare să fie minime; 
 • Post operator Pacientul necesită o cantitate suficientă Energie de Adaptare pentru a declanşa şi susţine Procesele de Autoreglare şi Autovindecare, dar din nefericire Senzaţiile de Durere, Limitările Funcţionale şi Îngrijorările Pacientului faţă de posibilele efecte negative ale Intervenţiei Chirurgicale sunt noi Agenţi Stresori care consumă şi mai mult din această Energie Vitală


 

Medicul Mehmet Oz cofondatorul Centrului de Îngrijiri Complementare si Director Medical al Programului de Medicină Integrativă în Spitalul Columbia Presbiterian din New York, a  efectuat Intervenţii Chirurgicale pe Inima in care pacienţii:

 • Erau ajutaţi să aştepte o Inimă de la un Donator, folosind LVAD (Echipamentul de Asistare al Ventriculului Sting) în Sinergie cu Terapiile Complementare printre care şi Atingerea Terapeutică; 

 • Erau pregătiţi pentru Intervenţia Chirurgicală prin mai multe Terapii Complementare printre care şi Atingerea Terapeutică; 
 • Erau susţinuţi energetic de 1 sau 2 persoane prin Atingere Terapeutică pe timpul Intervenţiei Chirurgicale; 
 • Erau sprijiniţi energetic pe timpul Recuperării Post Operatorii prin Terapii Complementare printre care şi Atingerea Terapeutică; 

Mai multe detalii în articolul Experimentele Doctorului Mehmet Oz din The New York Times Magazine 30 Iulie 1995: The Experiments of Dr. Oz

 

Aceleaşi Experimente au fost descrise pe larg de către Dr. Mehmet Oz în cartea: Healing from The Heart  
și de către Asistenta specialistă în Atingerea Terapeuitică Julie Motz in cartea: 

Hands of Life

 

În prezent Dr. Mehmet OZ are propia lui emisiune TV dedicată Educației pentru Sănătate  The Dr. OZ SHOW

 

Vă invităm să care urmariți această emisiune, subtritată în Românește, de Luni si pină Vineri pe Euforia TV între orele 22:00-23:00

 

Dr. Mehmet OZ într-o emisiune recentă a  prezentat Reiki, precizind că soția lui este Maestru Reiki si beneficiază de Sesiunile Reiki atât el cât și cele 4 fete ale lor.

 

Detalii in pagina web Stresul, Intervențiile Chirurgicale si Tehnica Radiantă®

 

 

 

Ziua Mondială a Inimii 2000:
Cu ocazia Conferinței de Constituire a Polului Național de Inginerie Biomedicală şi a Federației Naționale de Inginerie Biomedicale din România: Tehnologiile Biomedicale în Reforma Sistemului de Sănătate din România ( organizat la Institutul de Sănătate Publică sub patronajul Academiei de Științe Medicale din România ) a fost organizat Simpozionul Profilaxia Primară Comunitară; cîmp major de aplicație în Mileniul 3:

Un Inamic Uriaș: Bolile Cardiovasculare ( BCV ):

În ultimii 50 de ani BCV este ucigașul numărul unu fiind responsabil pentru aproape jumătate din decesele Europei. Azi BCV sunt cele mai răspîndite afecțiuni şi mortalitatea produsă de ele este dublă față de Cancer şi va continua să fie ucigașul principal din Europa. In țările vest-europene se observă o scădere remarcabilă a deceselor provocate de BCV la persoanele sub 75 dea ani, dar la fostele țări comuniste tendinţa este de creștere atît la bărbați cît şi la femei.
Cauze:
Cele mai comune şi letale BCV sunt Cardiopatia Ischemică şi Accidentul Cerebral Vascular. Acestea sunt caracterizate printr-un proces obstructiv gradual Arterioscleroza care sfîrșește prin blocarea arterelor care alimentează cu oxigen şi substanțe nutritive Inima şi Creierul. Arterioscleroza este provocată de mulți factori unii genetici dar cei mai mulți generați de un stil de viața incorect. Factorii generați de stilul de viață incorect se împart în următoarele categorii:   a.    Factori Sociali:

 • Clasa Socială BCV au devenit o boală cu o incidența foarte mare la oamenii cu venituri mici şi foarte mici unde factorii psihosociali şi ocupaționali joacă un rol major;

 • Rețeaua Socială de Suport Relațiile personale ale unei personalul şi Ajutorul oferit de aceste Relații Persoanei în Dificultate au un impact major în apariția şi evoluția BCV;

 • Evenimentele Critice din viaţa Persoanei care necesită o adaptare majoră şi rapidă în viaţa acesteia ( moartea unei persoane dragi,  pierderea locului de muncă, schimbarea locului de muncă, divorţul ) cresc riscul BCV în perioada imediat următoare evenimentului;

b.    Factori Ocupaționali:

 • Grupul Ocupațional al angajatului este responsabilă cu creșterea riscului BCV cu un factor de 1 la 9 pentru Bărbați şi 1 la 5 pentru Femei;

 • Stresul la Locul de Muncă poate prezice riscul apariției şi agravării BCV. El apare de obicei în următoarele situații: Cerințe foarte Mari dar cu Control minim în Luarea Deciziilor, Eforturi foarte Mari dar recompense mici sau umilitoare ( salariu, poziție sau control al timpului ), Suport Social scăzut sau inexistent la locul de muncă;

 • Lucru în Schimburi sau pe Timp de Noapte pe termen lung crește riscul BCV;

 • Factori de risc Chimici prin expunere la nitroglicerină, monoxid de carbon, plumb şi Fumatul Pasiv cresc incidența şi gravitatea BCV;

c.    Factori Individuali:

 • Stresul pe Termen Lung crește susceptibilitatea la BCV. Cînd o Persoană Stresantă este expusă unui Factor de Risc Specific ea dezvoltă mult mai rapid BCV şi moare mult mai repede;

 • Comportament de tip A  ( activ ) nu mai este incriminat ca factor de Risc pentru BCV după ultimele cercetări. Supărarea şi Ostilitatea sunt acum recunoscuți ca Factori Principali de Risc pentru BCV;

 • Epuizarea Vitală - Oboseala Cronică - caracterizată de o Stare Excesivă de Oboseală şi Pierderea Vigorii provoacă cel mai mare Risc pentru Apariţia şi Evoluţia Rapidă a BCV.

d.    Fumatul:
În fiecare an mor în Uniunea Europeană mai mult de 500.000 de oameni datorită Fumatului. Multe din aceste decese apar prematur, victime pierzînd în medie 21 de ani faţă de durata medie de viață așteptată. Fumatul ucide mai mult decît SIDA + Accidentele de Mașină + Alcool + Omucideri + Consumul de Droguri + Sinucideri + Incendii. Fumatul este responsabil şi pentru deteriorarea Sănătății atît la Fumători Activi cît şi la cei din jurul lor aflați în situația de Fumători Pasivi inclusiv copii şi pruncii nenăscuți. Din toate aceste decese datorate Fumatului 30% au loc prin BCV provocate de acesta prin:  

 • Creșterea Agregării Paletale şi Riscul Crescut al Formării Trombozelor;

 • Creșterea Vîscozității Sîngelui;

 • Creșterea Fibrinogenului şi implicit a Factorului de Coagulare a Sîngelui;

 • Distrugerea Directă a Peretelui Interior al Vaselor de Sînge cu favorizarea Dezvoltării Arteriosclerozei;

 • Scăderea Colesterolului Ușor o Lipoproteină Protectivă;

 • Monoxidul de Carbon apărut pe timpul Fumatului Crește Consumul de Oxigen al Miocardului dar Scade Capacitatea Sîngelui de a-l Transporta producînd un mare Dezechilibru între Cererea şi Disponibilitatea de Oxigen însoțita de Deteriorarea Miocardului.

e.    Alimentația
Raportul Comisiei Europene din 1995 arata ca anual in Europa au loc 180.000 Decese între oamenii cu 35-64 ani, iar dintre aceștia o treime adică 60.000 Decese sunt datorate unei diete nesănătoase. Există tendința de generalizare a modelului de dietă Nesănătos din Nordul Europei ( bazat pe Carne şi  multe Grăsimi  ) în detrimentul dietei Sănătoase din Sudul Mediteranean ( bazat pe Vegetale şi puține Grăsimi ). Iată cîteva din Constatările şi Recomandările ale  Rețelei Europene a Inimii  :

 • Reducerea cu numai 1% a Colesterolului din Sînge reduce Riscul BCV cu 3-4%;

 • Reducerea cu 5 unități a Tensiunii Arteriale la Hipertensivi ( prind Reducerea Greutății în Exces şi Reducerea Consumului în Exces de Sare şi Alcool ) Reduce Riscul în Afecțiunile Inimii cu 14% şi ale Accidentului Cerebral cu 42%;

 • Obezitatea atrage după sine Creșterea de pînă la 500% a Riscului Diabetului de tip 2 NonInsuluinoDependent, care la rîndul lui Crește Riscul apariției BCV;

 • Să fie folosite cît mai puține Grăsimi la Gătit;

 • Să se consume Laptele Degresat, Carne Albă

 • Să se evite Consumul Exagerat de Prăjituri şi Biscuiți;

 • La Copii şi la Adulții fără poftă de mîncare este necesar să nu se impună Regimuri Alimentare Severe;

 • Consumul de Sare nu trebuie să fie mai mare de 6g pe Zi şi evitat la minim Consumul Alimentelor Conservate în Sare;

 • Pentru asigurarea necesarului de Potasiu să se consume tot timpul anului Fructe şi Vegetale Proaspete în cantitate de cel puțin 400g pe Persoană distribuite în cel puțin 5 Porții de-a lungul Zilei;

 • Fiecare Masă să conțină produse pe bază de Cereale sau Cartofi;

 • Să se consume Pește cel puțin o Dată pe Săptămîna;

f.     Mișcarea:

 • Lipsa Mișcării este un Factor Major de Risc pentru BCV. Populația Inactivă Fizic are un Risc al BCV de 2 Ori mai mare decît Populația care face Mișcare şi care se Dublează de fiecare dată şi pentru Fumat, Hipertensiune Arterială şi Obezitate.

 • O Activitate Moderată este mai Bună decît Inactivitatea, dar cu cît mai mult cu atît mai bine.

 • Activitatea pe Perioade Mici ( Urcatul Scărilor, Mersul pe Jos pe un Drum în Pantă) se acumulează pe timpul Zilei si pot fi inclusă în Programele de Promovarea Sănătății la un total de Minim 30 Minute pe Zi de preferat în Fiecare Zi.

 • Se recomanda minim 10.000 de Pași pe Zi - în total 70.000 Pași pe Săptămînă , detalii în partea de jos a pagini web KI-OM-LOGIA prezentată în Japonia

 

Notare
Comentarii
GOOD@@

You must be logged in to post a comment. You can login here