14 Recomandări pentru reducerea Stresului Crizei Financiare
Dumitru Lazia
joi, 5 august 2010
4 Comentarii :: :: Munca fara stres, Antiimbatrinire, Boli cardiovasculare, Carti
 

Reducerea Stresului generat

de

Schimbările Rapide şi Imprevizibile ale zilelor noastre

 

Aceste Recomadări sunt propuse de fondatorul Institutului de Cercetări pentru Matematica Inimii SUA Doc Childre în materialul Destress Kit for the Changing Time


Recomandările pot fi folosite de către orice persoană care resimte un nivel de stres ridicat generat de efectele in cascadă a prăbuşirii sistemului financiar global, dezastrelor naturale, războaielor curente, sau a altor motive apărute din cauza acestor timpuri rapid schimbătoare.
Prăbuşirea sistemului financiar global marchează o schimbare semnificativă a spiralei schimbărilor globale pe care le trăim în această perioadă. Conştiinţa globală se află într-o schimbare majoră: de la preocuparea câştigului individual în detrimentul celorlalţi – către un sistem mai echilibrat de grijă faţă de drepturile şi nevoile tuturor oamenilor. Sistemele si societatea sau îndepărtat mult de inimă si de valorile fundamentale ale cooperării, corectitudinii şi grijii fiecăruia pentru ceilalţi şi pentru întreg. Pentru mulţi oameni, speranţa a diminuat; cu toate că mulţi oameni simt că lucrurile încep să se reaşeze.
Din nefericire, această realiniere financiară provoacă un stres crescut şi prăbuşiri economice enorme care ne afectează pe toţi. Este evident faptul că procesele de realiniere financiară nu se desfăşoară cu rapiditatea dorită de noi, dar ele se pot eventual stabiliza în viitor. Fiecare efort făcut în această direcţie ne va aduce mai aproape de timpurile în care bogaţii, clasa mijlocie şi săracii vor putea respira (trăii) din nou împreună.
Când o criză apare, oamenii trec prin mai multe trăiri emoţionale: şoc, furie, blamare, disperare, frustrare, angoasă şi altele.Acest proces este dureros, dar el ne ajută să ne eliberăm de supraîncărcarea produsă de şoc a minţii, emoţiilor şi sistemului nervos. După această fază, îi este mai uşor inimii să se redeschidă. Apoi, cu un anumit efort personal, oamenii pot începe să îşi reconstruiască capacitatea de cooperare cu situaţiile stresante, pe măsură ce ei obţin mai multă claritate şi încredere în a merge mai departe. Procesul recuperării nu va fi acelaşi pentru toţi din cauza situaţiilor diferite în care se află şi a abilităţilor individuale de cooperare cu situaţiile stresante. Dar fiţi încrezători în faptul că fiecare dintre voi puteţi să faceţi o schimbare psihologică majoră (la 180 de grade) şi vă puteţi creşte capacitatea de cooperare cu situaţiile stresante – în special dacă cooperaţi cu ceilalţi.

Crearea Schimbării Psihologice Majore
Când apare o criză semnificativă, cum ar fi actuala criză financiara globală care afectează atât de mulţi oameni, toleranţa noastră la stres este grav afectată de şocul iniţial şi de suferinţa emoţională. Acestea este urmată de sentimentul de a fi complet depăşiţi de evenimente, care ne inhibă capacitatea de a coopera cu stresul indus de acestea; cu toate că este de la sine înţeles de ce noi simţim aceste stări. În vederea reducerii stresului va trebuii să acționăm diferit în cele 3 faze de după apariția CRIZEI:

  1. Ne va fi de un real folos la instalarea unei astfel de sentiment de epuizare – depăşire - neputinţă, să ne deschidem emoţional pentru a elibera tensiunea şi presiunea psihologică. Noi avem nevoie de timp pentru a trăii şocul, frustrarea şi furia, sau sa stăm liniştiţi cu noi în singurătate cu propriile noastre suferinţe.
  2. După această primă fază, indiferent cât de lungă este, va trebuii să ne gândim la auto-îngrijire şi să ne reamintim de necesitatea protejării sănătăţii noastre.
  3. Apoi noi va trebuii să începem eliminarea efectelor negative ale stresului, care ne va uşura eforturile viitoare de cooperare cu situaţiile stresante.

Eu înţeleg că aceste măsuri pot părea dificile la început, dar recomandările de mai jos vă pot ajuta să va reconectaţi cu puterea şi securitatea interioară.

Aplicând aceste recomandări în viaţa dumneavoastră zilnică, nu neapărat o să reuşiţi sa faceţi ca provocările financiare şi anxietăţile să dispară subit, dar o să reuşiţi să eliminaţi stresul recurent, o să vă reduceţi teama şi o să vă restabiliţi capacităţile de autovindecare mai uşor. Pe măsură ce reuşim să reducem stresul, vom avea mai multă putere şi claritate pentru a găsii drumul de a ieşii din situaţiile şi mai dificile ale acestor timpuri.

Chiar şi prin simplul fapt de a lua lucrurile „ aşa cum sunt“ noi putem începe să facem acea schimbare psihologică majoră şi astfel excesul de stres nu va mai putea afecta grav starea noastră de sănătate. Noi vom putea elimina foarte mult stres practicând anumite schimbări de „atitudine şi ajustare” până când ne restabilim capacitatea de cooperare cu situaţiile stresante. Aceste măsuri vor reduce pierderile de energie vitală şi vor creşte claritatea gândirii asupra modalităţilor de obţinere a ajutorului pentru noi şi pentru familiile noastre.

Când noi trăim un stres intens, este dificil să aflăm care sunt cele mai bune soluţii ce ne pot ajuta eficient.


Recomandări şi practici dedicate cooperării cu situaţiile stresante şi resetării sistemului nostru pentru a avansa în aceste timpuri rapid şi imprevizibil schimbătoare:

 

1. Comunicaţi şi Interacţionaţi cu ceilalţi
Unul din cele mai importante lucruri pe care îl puteţi face este să comunicaţi sentimentele dumneavoastră cuiva sau unei comunităţi de oameni care trec prin experienţe similare. Apoi să va angajaţi în activităţi de ajutorare a altora şi de a oferii suport emoţional. Acestea va ajută să va redeschideţi inima, crescându-vă curajul, rezistenţa şi echilibrul emoţional. Soluția TRT® Aplicarea Mîîinilor Expandate în Zona Inimii pentru 10-15 minute, de mai multe ori pe zi.
Chiar dacă râdeţi sau plângeţi împreună, deseori o sa obţineţi rezultate benefice.
Când oamenii se adună pentru a se ajuta împreună uni pe alţii, energia colectivului multiplică beneficiile pentru fiecare persoană din grup. Se constată o creştere a ghidării intuitive şi a găsirii soluţiilor eficiente la problemele cu care se confrunta oamenii prin cooperarea colectiva a grupului de suport. Când oamenii sunt în inimile lor, şi nu doar în mintea lor , energia grupului ajută la ridicarea spirituală a fiecărei persoane din grup care îi eliberează de supraîncărcarea stresului şi anxietăţii. Soluția TRT®: Sesiunile si Directările în Grup.
În cele mai multe cazuri, dacă căutaţi o să găsiţi un grup de oameni, mare sau mic, care au aceleaşi preocupări sau îngrijorări cu ale dumneavoastră. Anumiţi oameni au o rezistenţă în a se alătura unui grup; dar în situaţii de criză şi stres eu le recomand să reconsidere urgent această atitudine.

2. Redeschideţi sentimentele inimii

Când inima noastră se redeschide, autosecuritatea şi încrederea revin treptat la normal. Aveţi răbdare cu procesele prin care treceţi şi aveţi compasiune pentru dumneavoastră. Este normal ca la începutul unei crize (în special pe timpul fazelor de şoc şi furie) să aveţi sentimentul izolării faţă de inima dumneavoastră. Când mintea noastră operează prea mult fără înţelepciunea inimii, ne putem simţii invadaţi de sentimentul senzaţiei de pierdere a direcţiei în viaţă, iar apoi sistemul nostru este blocat din cauza sentimentelor de furie, teamă şi disperare. Sunt de înţeles aceste trăiri, dar în astfel de situaţii este extrem de important să redeschidem conexiunea noastră cu inima noastră, cât de curând posibil.
O modalitate bună de a ne redeschide la sentimentele inimii noastre este oferirea sprijinului cu bunătate şi compasiune unii altora sau ajutorul voluntar oferit celor cu probleme, chiar şi când noi suntem cu probleme. Soluția TRT®: Sesiuni si Directări Bilaterale sau de Grup. Orice mic act de bunătate sau compasiune poate să ne ofere un ajutor semnificativ. Aceasta este una din cele mai rapide modalităţi de a ne regăsii pe noi şi de a reduce stresul (care ne poate afecta grav sănătatea). Cercetări de ultimă oră au arătat că ajutorul şi compasiunea eliberează neurohormoni care ajută la reechilibrarea şi regenerarea sistemului uman, pe când îngrijorarea şi incertitudinea cresc nivelul de stres, chiar şi atunci când avem motive reale de îngrijorare. Soluția TRT®: Directarea pentru Îngrijorare. O mare parte din acest tip de stres poate fi redus prin ajutorul şi interacţiunea cu ceilalţi.
Dacă problemele de sănătate nu ne permit să fim fizic alături de alţi oameni, putem beneficia trimiţând gânduri de suport şi compasiune. Soluții TRT®: Directări pentru Persoane sau Grupuri de Persoane. Dacă nu puteţi pleca de acasă, încercaţi sa aveţi vizitatori astfel ca să puteţi să vă comunicaţi sentimentele şi să puteţi astfel să vă eliberaţi de presiunea emoţională. Dacă acest lucru nu este posibil încercaţi să comunicaţi cu alţii prin telefon sau internet.

3. Practicaţi Aprecierea şi Recunoştinţa
Un exerciţi foarte util pentru reducerea încărcăturii stresante şi a restaurării echilibrului emoţional este să trimiteţi sentimente din inimă de apreciere către cineva sau ceva (copii, animale, membrii de familie, plante etc.) În acest mod se activează sistemele biochimice din corpul dumneavoastră care vă vor ajuta să micşoraţi stresul şi să vă stabilizaţi psihicul. Când suntem epuizaţi spiritual, practicarea aprecierii şi recunoştinţei a demonstrat că ajută oamenii la reconectarea cu spiritul speranţei şi iniţiativa inimii.

Soluții TRT®: Directări către persoanele pentru care dorim să ne exprimămăm sentimentele de dragoste, apreciere și recunoștiință.

4. Reduceţi drama
Prin reducerea dramatizării situaţiei în care ne aflăm la un moment dat, avem la dispoziţie un alt instrument eficient de oprire a epuizării energetice şi reducere a anxietăţii. Practicaţi eliberarea de tendinţa de a „ dramatiza“ in aceste vremuri tulburi şi critice. Nu adăugaţi dramatizări excesive când discutaţi cu alţii despre problemele dumneavoastră. Când dramatizarea excesivă continuă în cadrul discuţiilor noastre, ea blochează găsirea soluţiilor deoarece dramatizarea epuizează mintea şi emoţiile şi face ca să ne simţim mai rău după asemenea discuţii. Soluții TRT®: Directări pentru Evenimentele şi Îngrijorările care stau la baza dramatizărilor Excesive.

5. Gestionaţi reacţiile dumneavoastră la ştiri
În aceste timpuri de instabilitate economică globalizată, este important să nu mărim stresul nostru prin proiectarea în mintea noastră a celor mai proaste scenarii aşa cum le vedem la ştirile din media. Este bine să recepţionăm ştirile înstare neutră (să nu reacţionăm prea rapid la fiecare ştire, să nu sărim la concluzii fără a avea toate informaţiile şi să nu fim emoţionaţi sau obsedaţi la părţile negative ale fiecărei probleme discutată la ştiri. În aceste timpuri ştirile pot constituii o importantă sursă de stres. Este o mare diferenţă între evaluarea unei probleme şi obsesia emoţional negativă generată de aceasta, care ne epuizează energia vitală şi poate intensifica furia, teama sau anxietatea.
Când sunteţi sub stres extrem sau anxioşi, este deosebit de important să vă gestionaţi cantitatea de ştiri analizate în timpul săptămânii. Soluții TRT®: Directări pentru Supărările şi Îngrijorările noastre generate de ştirile din media sau discuţiile noastre cu alte persoane, până când ajungem să fim detaşaţi faţă de evenimentele descrise în acestea.

6. Rugăciune sau meditaţie
Rugăciunea sau meditaţia pot face ajustarea atitudini noastre faţă de evenimente mai uşoară, în special când ajungem să fim centraţi pe inimă şi încercăm să găsim o stare mai obiectivă. Compasiunea radiantă faţă de noi şi faţă de ceilalţi sau sentimentul de recunoştinţă sunt forme de rugăciune sau meditaţie. Ele ne ajută să ne liniştim mintea şi ne pot aduce noi perspective care ne vor restaura speranţa şi direcţia de acţiune. Cercetările au arătat că sentimentele radiante apreciate sau pline de compasiune către alţi oameni sau către problemele acestora au un efect benefic asupra sistemelor hormonale şi imune ale fiinţei noastre. Trăirea unor sentimente de apreciere, grijă sau compasiune ajută de asemenea la echilibrarea sistemului nervos autonom şi a ritmului cardiac. Acestea la rândul lor ajută la echilibrarea sistemului nervos central şi a sistemului emoţional, care reduc e3fectele negative ale depresiei şi anxietăţii. Orice practică religioasă sau spirituală folosită din inimă în aceste timpuri poate fi foarte benefică. Folosirea zilnică a rugăciunii şi meditaţiei ajută la restaurarea speranţei şi creşterea încrederii. Noi toţi ne putem conecta cu sursa noastră de putere (Sursa de Radiantă Interioară în Tehnica Radiantă®) prin inimă, dar este demonstrat că stresul şi crizele pot provoca decuplarea de la sentimentele inimii, dar această conexiune poate fi restabilită. În TRT® prin folosirea Zilnică a Sesiunilor, Armonizărilor, Combinaţiei de Simboluri Universale, Directărilor şi Cocreerilor. Cel mai important pas in recuperarea din crizele trecutului constă în redeschiderea inimii prin grijă, compasiune şi apreciere profundă pentru ceilalţi. Acestea ajută treptat la regăsirea sentimentului de securitate internă, piesa lipsă in evoluţiile ulterioare şi îmbunătăţirea vieţii.

7. Respiraţie cu focalizare pe zona inimii pentru reducerea stresului şi anxietăţii
Practicaţi respiraţia abdominală, în timp ce vă imaginaţi aerul trecând prin zona inimii sau centrul pieptului. Imaginaţi-vă ca vând timp pentru a vă reîncărca sistemul, respirând într-o atitudine de calm şi echilibru. Aceasta poate fi de mare ajutor dacă focalizarea dumneavoastră din timpul respiraţiei pe zona inimii este sinceră. Cheia pentru a face acest exerciţiu eficient este să generăm un adevărat sentiment de calm şi echilibru, apreciere sau compasiune. Acest exerciţiu poate fi făcut într-un loc liniştit sau când ne plimbăm, alergăm. El poate fi un minunat instrument de reducere a anxietăţii, furiei sau depresiei medii. Respiraţia cu focalizare mentală pe zona inimii, este acum predată de medici, asistente medicale în spitalele şi clinicile din întreaga lume. După ce o să practicaţi acest exerciţiu pentru o perioadă de timp, o să puteţi schimba prin el atitudinile generatoare de stres mult mai rapid, când acestea apar şi să restauraţi toleranţa optimă la stres.
În TRT® pe timpul Respiraţiei Abdominale aplicaţi Mâinile Expandate pe Zona Inimii. Iar doamna Hawayo Takata recomanda ca ori de câte ori avem o mână liberă să o aplicăm undeva pe corpul nostru,cea mai importantă fiind Zona Inimii.

8. Somnul
Somnul suficient este extrem de important pe timpul situaţiilor stresante, dar mulţi oameni tocmai în aceste perioade nu pot adormii sau au un somn de slabă calitate. În acest timp de criză financiară globala, majoritatea oamenilor ce au probleme cu somnul recurg la somnifere, dar este mult mai avantajos să căutaţi metode alternative înainte de a folosii somniferele.
Respirând abdominal într-o atitudine de calm şi relaxare pentru 5 minute înainte de culcare a ajutat mulţi oameni să adoarmă uşor şi să aibă un somn profund şi odihnitor.
Dacă adormiţi greu, dormiţi cât puteţi dar nu vă îngrijoraţi pentru că nu adormiţi, deoarece îngrijorarea faţă de lipsa somnului poate multiplica problemele şi consuma energia vitală, făcând şi mai dificilă adormirea.
În TRT®, ne facem o Sesiune Expandata seara la culcare, apoi Armonizam Dormitorul şi Patul, iar daca nu reuşim încă să adormim parcurgem următoarea secvenţă de Aplicare a Mâinilor Expandate 15 minute pe Plexul Solar, 15 Minute pe Zona Inimii si apoi 15 minute cu o Mână pe Epigastru şi alta pe Inimă. Mai multe detalii în pagina web Stresul Somnul şi Tehnica Radiantă®

9. Mişcare
Mişcarea este extrem de benefică an aceste timpuri de criză. Exerciţiile fizice nu înlătură cauzele stresului, dar ele întăresc capacitatea de a gestiona stresul cu o mai mică pierdere de energie. Căutaţi acele exerciţii sau tip de mişcare care va fac bine, dar încercaţi ca pe timpul lor să nu vă concentraţi pe situaţiile stresante cu care vă confruntaţi. Va fi de mare ajutor dacă pe timpul exerciţiilor o sa respiraţi co focalizare pe zona inimii (prezentate la punctul 7), lucru ce va favoriza la echilibrarea emoţiilor şi calma mintea.
În TRT®, este de preferat sa facem o Sesiune Radiantă Expandată înainte de fiecare Set de exerciţii sau mişcare, dar cea mai bună soluţie este sa facem o a 2-a Sesiune Expandată şi după exerciţii sau mişcare.

10. Reduceţi comparaţiile acum cu timpurile care au fost înainte
Unul din cele mai dificile lucruri pentru fiecare dintre noi, după o criză sau un o schimbare majoră, este să comparăm viaţa noastră înainte şi după eveniment. Dacă vom face repetat această comparaţie vom accentua durerea şi depresia. Este timpul, in aceste momente dificile, să ne folosim energiile în construirea viitorului cu responsabilitate. În TRT®, putem folosii cu succes Directările pentru Evenimentele sau Perioadele dificile din viaţa noastră, până când ne eliberăm faţă de Supărările şi Necazurile generate de acestea, fără a uita învăţăturile acestora. Detalii asupra mecanismului Directărilor în pagina web Fizica Unanităţii şi Tehnica Radiantă®

11. Reduceţi Teama
Teama este multiplicată de către dramatizare. După unda de şoc a crizei economice globale, milioane de oameni sunt puternic marcaţi de teama şi nesiguranţă faţă de viitor. Este normală teama de nesiguranţă şi lipsa de încredere generată de crizele succesive. Când incertitudinile încep să umbrească spaţiul dumneavoastră cândva sigur atunci teama generează nevoia de a ne proteja. Pe de altă parte teama exagerată generată de dramatizarea situaţiei noastre creează răspunsuri periculoase în sistemele hormonal şi imunologic care pot compromite starea de sănătate. Aceste schimbări biochimice, din corpul nostru, generează la rândul lor o supraîncărcare a sentimentului de frică când doarprudenţa era suficientă în cele mai multe situaţii. Teama şi prudenţa par a fi asemănătoare, dar ele se deosebesc foarte mult funcţie de tipul de hormoni generaţi în prezenţa lor: prudenţa generează hormoni beneficiu, pe când teama prelungită generează hormoni periculoşi pentru corpul nostru. După prima fază a şocului declanşat de criză, va trebuii să reducem frica şi să o înlocuim cu o atitudine de prudenţă echilibrată. În TRT®, folosim în asemenea situaţii modelarea repetată a Combinaţiei de Simboluri Universale n x (SU4M+SU1M), până când Supărarea, Teama, Anxietatea şi Îngrijorarea dispar, rămânând cu o Percepţie Clară asupra Evenimentului şi o reacţie Echilibrată de Prudenţă faţă de potenţialele consecinţe negative ale acestuia asupra noastră.

12. Comunicaţii cu membrii familiei
Va trebuii să aveţi o comunicare deschisă cu membrii familiei voastre despre stresul prin care treceţi fiecare dintre voi. Este foarte important să nu ascundeţi în interiorul dumneavoastră sentimentele negative şi să nu vă reprimaţi stresul, deoarece acesta nu numai că nu va dispărea ci se va multiplica. Stabiliţi o înţelegere în familie ca în aceste timpuri dificile să fiţi mai toleranţi, iar dacă cineva este enervant sau iritabil faţă de dumneavoastră să nu luaţi aceste manifestări ca fiind împotriva dumneavoastră. Explicaţi aceste lucruri în special copiilor, deoarece deseori ei nu înţeleg în profunzime prin ce situaţii trec adulţii în timp de criză. Este recomandat de asemenea să aveţi o atitudine pozitivă faţă de evenimente în prezenţa copiilor şi să le explicaţi faptul că această criză va trece, iar dumneavoastră o sa faceţi tot ce puteţi pentru a ameliora situaţia familiei. În TRT® Directările pentru Familie si Evenimentele prin care aceasta trece, alături de Armonizarea locuinţei şi Sesiunile Expandate în Familie, vor aduce pe optim: pe fiecare membru al familiei, relaţiile dintre membrii familiei şi atitudinea acestora faţă de Eveniment şi potenţialele lui consecinţe.

13. Nu vă mai acuzaţi pe dumneavoastră

14. Scrieţi o scrisoare, din inima dumneavoastră, pentru dumneavoastră

Notare
Comentarii
de Fara STRES prin Tehnica Radianta(TM)-Real Reiki(TM)

de Fara STRES prin Tehnica Radianta(TM)-Real Reiki(TM)

cheap ugg boots for sale more poor students. He cheap ugg boots ugg australia cheap ugg boots called the uggs outlet stores development cheap ugg boots of red uggs outlet color, ugg australia from ugg boots outlet Jiangsu ugg clearance uggs clearance ugg australia sale uk Province cheap uggs for sale Xixiang ugg australia sale uk Jiangdu... ugg boots outlet

k. </P> <p> Zhao Qinglin <b><a href="http://www.mycanadagooseparka.org/">canada goose parka</a></b> <b><a href="http://www.mycanadagooseparka.org/">canada goose</a></b> leg disability, physical labor is <b><a href="http://www.mycanadagooseparka.org/">canada goose sale</a></b> not convenient dry weight children, ha...

You must be logged in to post a comment. You can login here