Hipotiroidia și Afecțiunile Cardiace
Dumitru Lazia
joi, 5 august 2010
0 Comentarii :: :: Munca fara stres, Boli cardiovasculare
 

Descoperiri medicale de ultimă oră indică relația dintre Hipotiroidie și Afecțiunile Cardiovasculare. Prezentăm modul în care Stresul afectează Tiroida și Instrumentele oferite prin Cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®, pentru prevenirea, iar  la nevoie reversarea HIPOTIROIDIEI și implicit a afecțiunilor Cardiovasculare induse de aceasta.

Hipotiroidia, Afectiuniile Cardiace si Tehnica Radianta® - Real Reiki®

 Dr. David G. WILLIAMS prezinta, in articolul Finally A Real Solution To Heart Disease, o noua si extrem de interesanta legatura intre HIPOTIROIDIE (o stare patologica generata de isuficenta secretare a hormonilor tiroidieni de catre glanda Tiroida) si Afectiunile Cardiace:
    •    Boala Arterelor Coronare este provocata de inflamarea acestora in contact cu HOMOCISTEINA (un acid care se formeaza in urma metabolizarii Carnii sa a altor alimente care contin proteine).
    •    In situatii normale, Homocisteina este dezintegrata de Vitamina B si nu apar probleme de sanatate.
    •    Cind in singele persoanei nu exista suficienta Vitamina B, concentratia Homocisteinei atinge nivele periculoase si "arde" tesutul delicat al peretelui interior al vaselor de singe. In aceste regiuni se declanseaza un proces inflamator captusit cun strat protector de Colesterol cu scopul de a se autovideca tesutul afectat. Acest proces inflamator micsoraeaza diametrul vaselor de singe facind ca debitul singelui in zonele afectate sa fie insuficent. Studii Clinice au aratat ca o concentratie ridicata de Homocisteina este unul din cei mai periculosi factori de risc pentru afectiunile cardiace, crescid riscul atacului de cord cu 300%.
    •    Investigatii atente au arata ca o glanda Tiroida Hipoactiva este la baza Afectiunilor Cardiace, deoarece Hipotiroidia inhiba Absortia Vitaminelor B provocind astfel Cresterea alarmanta a concentratiriei de Homocisteina. Acest lucru a fost demionstrat intr-un studiu la Clinica Clevelande SUA din 1999, unde cercetatorii corectind functionarea Tiroidei, au obervat normalizarea concentratiei de Homocisteina (fara a mai fi nevoie de Suplimente Alimentare cu Vitamina B)
    •    O tiroida Hipoactiva cu insuficienta de Vitamina B provovcata de aceasta, provoaca sau agraveaza si alte afectiuni (Alzimer, Depresie, Memoriei) si este insotita de Simptoame ca Scaderea dorintei sexuale (in special la Barbati), Obezitate si Crestere in Greutate (deoarece grasimile nu mai sunt metabolizate corespunzator), Mini si Picioare Reci, Slabirea Sistemului Imunologic, Constipatie si Alergii.

Din punctul nostru de vedere, la rindul ei glanda Tiroida este afectata de:
    •    Dificultatile de Comunicare dintre persoana suferinda si cei din jur, deoarece in acea zona se gaseste CHAKRA GITULUI responsabila cu Comunicarea. Acest lucru este precizat si de Medicul American Dean ORNISH in lucrarea Dr. Dean Ornish's Program for Reversing Heart Disease: The Only System Scientifically Proven to Reverse Heart Disease Without Drugs or Surgery aparuta si in Limba Romana sub numele Revolutie in Terapia Bolilor de Inima, in editura ANGELI. Dr. Dean Ornish prezinta pe Situl Institututuli de Cercetari pentru Medicina Preventiva, Programul dedicat Modificarii Stilului de Viata compus din Nutritie, Exercitii Fizice, Gestionarea Stresului si RETEAUA de SUPORT.
    •    Problemele Sufletesti, deoarece Supararile Interne se pun la Inima, si in etapa 3 a Redistributiei Vitalitatii Inima imprumuta Vitalitate din partea de Sus a Corpului (inclusiv din zona Gintului). Detalii în pagina web Stresul, Durerea și Tehnica Radiantă®


Fața de cele aratate mai sus, recomandam cursantilor nostrii care au probleme cu Tiroida sau Afectiuni Cardiace  să ia următoarele măsuri:
    1.    Pe timpul Sesiunilor Expandate să ramina minim 10 minute in pozitile Cap 4 (zona Gitului), Fata 1, Fata 2 , Spate 1 Spate 2 , iar la termininarea Sesiunii si intre Sesiuni sa revina cu Miinile Expandate (10-20 Minute) pe Cap 4 si zona INIMII.
    2.    Pe timpul Directarilor Zilnice pentru persoana care are aceste Afectiuni, sa ramina in pozitiile Cap4 Fata 1, Fata 2 , Spate 1 Spate 2 cite 4-8 Minute si sa revina la Sfirsitul Directarii pe Pozitia Cap 4 pentru alte 10 Minute.
    3.    Sa faca 2-3 Directari pe Saptamina pentru Persoana suferinda si Grupul de Persoane cu care aceasta este in Conflict.
    4.    Sa țina cont de precizarile si recomandarile noastre din paginile web:
 Hipertensiunea și  Cardiologia Ocupationala

Asteptam Experientele RADIANTE ale dumneavoastra in acest tip de afectiuni.

Notare
Comentarii
Currently, there are no comments. Be the first to post one!
You must be logged in to post a comment. You can login here