Stresul, Durerea și Tehnica Radiantă®
Dumitru Lazia
miercuri, 4 august 2010
0 Comentarii :: :: Munca fara stres, Boli cardiovasculare, Cancer, Interventii chirurgicale
 

Durerea: cauze, manifestari și costuri. Folosirea Instrumentelor oferite de cursurile noastre  Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®, pentru prevenirea și la nevoie diminuarea pînî la remisiunea completă a durerii acute sau cronice.

Stresul, Durerea şi Managementul Activ al Stresului

folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®


 
Ziua Mondiala de lupta împotriva durerii:


Înlăturarea Durerii ar trebuii sa fie unul din Drepturile Omului:


 • Durerea şi în special Durerea Cronică este un pericol major pentru calitatea vieţii în toată lumea şi acest pericol va creşte odată cu creşterea speranţei de viaţă. În ţările în curs de dezvoltare, epidemiile majore de boli terminale produc dureri greu de suportat la foarte muţi oameni, care au acces limitat la medicamentele destinate reducerii acestei suferinţe.

 • Durerea este o problemă majoră de sănătate în întreaga lume. Spre deosebire de durerea acută este considerată un simptom de boală sau rânire, durerea cronică şi repetată este o problemă specifică de sănătate, o boală de sine stătătoare.
 • Durerea Acută, apărută în urma unui accident sau a unei intervenţii chirurgicale, constituie un semnal care conştientizează creierul despre distrugerea unor ţesuturi sau despre prezenţa unor stimuli periculoşi pentru corp. Semnalul Durerii Acute este util şi joacă un rol adaptiv, avertizând persoana despre un pericol şi despre nevoia de a ieşii din acest pericol sau de a căuta un ajutor. Durerea Acută este efectul direct al unui eveniment cu risc pentru om şi este clasificat ca un simptom al distrugerii unui ţesut sau al unei boli.


Durerea Cronică constă în prezenţa durerii pe termen lung, şi ea este consecinţa unor modificări secundare în organismul suferind. La rândui ei determină apariţia unor modificări complexe fizice şi psihosociale cu consecinţe greu de suportat de pacient:

 •  Imobilizarea însoţită de atrofierea muşchilor şi încheieturilor

 • Deprimarea Sistemului Imunologic şi creşterea riscului de îmbolnăvire
 • Perturbarea Somnului
 • Scăderea Poftei de Mâncare
 • Dependenţa de medicamente
 • Dependenţa de familie sau de sistemele de îngrijiri comunitare
 • Suprasolicitarea sau utilizarea ineficientă a serviciilor medicale
 • Scăderea performanţelor profesionale, incapacitatea temporară  de a lucra sau chiar apariţia unor handicapuri profesionale
 • Izolarea de societate şi interiorizarea
 • Anxietate, Teamă, Frustrare, Depresie, Sinucidere

Studiile epidemiologice recente arată că peste 50% din adulţi suferă de durere cronică la un moment dat. Cele mai răspândite dureri cronice sunt: durerile lombare, artrita şi migrenele. Cu toate că foarte puţini oameni mor de durere, muţi mor în durere şi mai mulţi trăiesc în durere.
Pe lingă erodarea severă a calităţii vieţii pacientului şi a celor apropiaţi, Durerea Cronică generează cheltuieli financiare greu de suportat de către persoană, familie şi societate:

 •  Costuri ale medicamentelor şi a Serviciilor Medicale

 • Concedii medicale
 • Pierderea locului de muncă
 • Scăderea Productivităţii Muncii acasă şi la serviciu
 • Presiuni Financiare mari pentru Familie, Prieteni şi Angajatori
 • Compensaţii şi Ajutoare Sociale mari

Costurile Financiare ale durerii cronice pentru societate sunt echivalente cu cele produse de Cancer si de Bolile Cardiovasculare.
 Cancerul şi Bolile Cardiovasculare sunt în acelaşi timp însoţite de Dureri Cronice şi în acelaşi timp ele pot fi Declanşate de Durerea Cronică, din acest motiv noi consideram Durerea Cronică ca principala cauză a Suferinţei umane şi cel mai mare consumator de Resurse Umane, Medicale şi Financiare.


Detalii suplimentare despre această campanie în Paginile si Siturile Web de mai jos:
Dreptul omului la o viață fără durere.
Departamentul European al Asociației Internaționale pentru Studiul Durerii 
Asociaţia Română pentru Studiul Durerii


Înlăturarea Cauzelor Durerilor Acute şi Cronice prin Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®:


 Dr. Barbara Ray in The Expanded Reference Manual of The Radiance Technique pg.83:


Durerea este suferinţa sau Distresul în planul Fizic, Emoţional sau Mintal. Durerea este un semnal important a dezechilibrelor sau blocajelor energetice din fiinţa umana. Tehnica Radiantă® poate fi folosita pentru eliberarea, echilibrarea şi transformarea energiei durerii conform cu procesul de vindecare individual. În afara de acoperirea  zonei dureroase cu mâinile expandate (până când aceasta dispare sau apare în altă parte), se recomandă să stăm timp suplimentar cu mâinile expandate în poziţiile Cap 1,2,3 Faţă 1,2,3 şi Spate 3.

 

Concluziile şi Recomandările noastre după 22 de ani de observaţii şi experienţă în folosirea Tehnicii Radiante®:

 • Durerea este cel mai bun prieten al Omului, ea ne semnalizează ca am obosit şi în zona în care a apărut este un deficit acut de vitalitate;

 •  Nu trebuie să luptăm împotriva durerii ci împotriva cauzelor care au determinat apariţia ei: Oboseala, Supărarea, Îngrijorarea şi Suprasolicitarea;
 • Calmantele diminuează sau întrerup ajungerea semnalului durerii la creier şi astfel dispare temporal disconfortul produs de durere, dar cauza care a generat durerea (deficitul acut de  vitalitate generat de o agresiune fizică, chimică sau psihică) nu este înlăturată. Folosirea calmantelor, timp îndelungat, fără înlăturarea cauzelor care au generat deficitul de vitalitate şi fără restaurarea acestui deficit, va duce la accentuarea deficitului de vitalitate însoţit în timp de modificări funcţionale şi morfologice locale sau la nivelul corpului;


Stresul, Durerea Acută şi Durerea Cronică:


Etapele stării de Sănătate şi Durerea:

 • Sănătate Optimă: În lipsa oricărui Stres Interpretat, consumul de vitalitate este mult mai mic decât cantitatea primită zilnic (linia punctată din desenul de mai sus de sub Nivelul de Acces) din Sursa de Radianţă Interioară (pe cale naturală). Energia vitală (de adaptare ) neconsumată este depozitată în Depozitul Central de vitalitate şi la nivelul fiecărui organ în Depozitul local al acestuia. La nivel psihologic persoana va trăii o stare aproape continuă de SERENITATE, iar la nivel fizic nu va avea NICI un DISCONFORT.
 • Alarmă: Apare în primele zile de contact cu Stresul Interpretat şi se manifestă prin Dureri: Intense, Pulsatile, Plimbătoare, Intermitente, apărute fără motiv aparent şi care cedează uşor la Voinţă şi Automedicaţie;
 • Rezistenţă sau SUPRASTRES: Se instalează dacă Stresul Interpretat este Intens sau de Lungă Durată. Dispar Durerile Acute datorită Endorfinei (generată de Hipotalamus), care induce şi o falsă Stare de Bine. Creşte Consum de Vitalitate pentru a Compensa funcţiile afectate de Stresul Interpretat. Adrenalina generată în Exces uzează prematur Sistemul Cardiovascular. Cortizonul Interior (numit şi hormonul stresului)generat în Exces de către Glandele Suprarenale suprimă Sistemul Imunologic. Se instalează şi creşte Dependenţa de Stimulatori Artificiali ai Hormonilor Fericirii ( Zahăr, Cafea, Alcool, Tutun, Medicamente şi Droguri, Dizolvanţi, Muncă, Sporturi Extreme, Jocuri de Noroc, Cumpărături).
 • Epuizare: Apare datorită epuizării Rezervelor de Vitalitate. Este momentul în care se trece la Redistribuţia Vitalităţii şi reapar Durerile dar de tip Cronic: de mică Intensitate (surde), Nonpulsatile,  Localizate , Continuii, însoţite de modificări structurale în locul dureros şi care nu cedează la voinţă sau cedează greu şi la medicamente din ce în ce mai puternice. Din acest ultim motiv pacientul trece sub o nouă Sursă de Stres Major: Îngrijorarea pentru Starea lui de Sănătate sau chiar pentru Viaţa lui, care va declanşa o nouă Reacţie de Alarmă însoţită de Durerea Acută specifică. Toate aceste manifestări îi determină pe foarte muţi oameni să se adreseze medicului abia în această etapă.
   

Evoluţia Afecţiunilor provocate se Stres şi Suprasolicitare şi Reversarea lor (în ordinea Inversă apariţiei) prin Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® (TRT® sau Real REIKI®):


 
Modelul Redistribuţiei Vitalităţii  şi implicit ale apariţiei Senzaţiilor Dureroase în  deiferitele zone ale Corpului Uman:

 


 - În cazul Supărărilor Interne (s-a întâmplat ceva care mă deranjează şi pentru care dau vina pe mine chiar dacă eu nu sunt vinovat ) , Stresul Interpretat se proiectează pe Inimă. Deoarece Inima este foarte importantă pentru Supravieţuire, se va Stabiliza funcţional în 4 Etape:

 1.  Foloseşte Energia de Adaptare din Depozitul Local de Vitalitate al Inimii;

 2.  Împrumută Vitalitate din Depozitul Central de Vitalitate;

 3.  Împrumută Vitalitate din Depozitele Locale de Vitalitate ale unor organe mai puţin importante situate pe Meridianele Tendoo-musculare  ale Inimii şi Pericardului situate Simetric în partea de Sus a Corpului;

 4. Împrumută Vitalitate din Depozitele Locale de Vitalitate ale unor organe mai puţin importante situate pe Meridianul Curios, Profund şi Asimetric pe partea Stângă şi abia apoi este ea Afectată.


 - În cazul Supărărilor Externe ( s-a întâmplat ceva care mă deranjează şi pentru care dau vina pe alţii chiar dacă eu sunt vinovat ) , Stresul Interpretat se proiectează pe Ficat. Deoarece Ficatul este Important pentru Supravieţuire, se va Stabiliza funcţional tot în 4 etape:

 1.  Foloseşte Energia de Adaptare din Depozitul Local de Vitalitate al Ficatului;

 2.  Împrumută Vitalitate din Depozitul Central de Vitalitate;
 3. Împrumută Vitalitate din Depozitele Locale de Vitalitate ale unor organe mai puţin importante situate pe Meridianele Tendoo-musculare  ale Ficatului și Vezicii Biliare, situate Simetric în partea de Jos a Corpului;
 4. Împrumută Vitalitate din Depozitele Locale de Vitalitate ale unor organe mai puţin importante situate pe Meridianul Curios,Profund şi Asimetric pe partea Dreaptă şi abia apoi este şi el Afectat.

 

Diminuarea şi eliminarea Senzaţiilor de Durere Acută şi Cronică (eliminând Stresul Interpretat şi deficitul de Vitalitate) prin Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real REIKI®:Pentru diminuarea Senzaţiile de Durere Acută sau Cronică şi prevenirea apariţiilor a noi Senzaţii de Durere provocate de multitudinea de agenţi Stresori, cu care suntem confruntaţi în viaţa cotidiana, este nevoie de folosirea sistematică a celor 4 R:
1.    Radianţa Interioară ( aducerea în toate planurile existentei fiinţei noastre a unui supliment de vitalitate pentru a o înlocui pe cea consumata de stresurile anterioare ). Acesta se realizează prin Folosirea Zilnică a Instrumentelor Tehnicii Radiante®:

 • Armonizarea Încăperii, Patului, Biroului, Alimentelor şi Medicamentelor;

 • Sesiuni Expandate: Senzaţia de Durere sau orice altă senzaţie de disconfort are prioritate faţă de cele 12 poziţii de aplicare a mâinilor:
 •  Se începe cu acoperirea zonei Dureroase şi se rămâne în această poziţie până când Durerea  dispare. Dacă Durerea apare în altă zonă se continuă în acelaşi mod până când persoana ajutată nu mai are nici o senzaţie de disconfort. Dacă sub mâini senzaţia de durere se amplifică, după 5 minute se trece la Dublu Expandat (aplicarea mâinilor expandând atât mâinile cât şi zona de aplicare a lor). Dacă nici după alte 5 minute Senzaţia de Durere nu cedează sau nu se mută se fa modela combinaţia de Simboluri Universale (SU4M+SU1M), privind persoana ajutată, până la diminuarea sau dispariţia Durerii sau a altui tip de disconfort.
 • Se începe Sesiunea Expandată. Dacă pe timpul ei apar în alte zone senzaţia de Durere sau alt timp de disconfort se procedează ca în pasul anterior. Sesiunea se reia din poziţia întreruptă numai după ce Durerea sau Senzaţia de Disconfort a fost înlăturată.
 •     - Directări zilnice pentru: Îngrijorări persoanei ajutate, Evenimentele care au precedat apariţia Senzaţiilor de Durere şi eventual pe Grupul în care persoana ajutată a simţit Relaţii Tensionate.

    - Modelarea Combinaţiile de Simboluri: 3x(SU4M+SU1) şi 1x(SU22M+SU1M) privind la fiecare Model 1 al fiecărui Simbol Persoana ajutată.
    2.    Răspunderea Personală pe baza educaţiei continue prin care fiecare persoana îşi va schimba treptat stilul de viata şi atitudinea interioara faţă de evenimente în vederea reducerii la minim a impactului negativ al agenţilor Stresori. Cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® oferă informaţiile necesare alături de o metoda simplă şi eficientă ( Real REIKI® sau TRT® ), care folosita zilnic ( FZ-TRT® ) va uşura schimbarea stilului de viaţă şi a atitudinii interioare faţă de evenimente:

 • Cu Echilibru între Muncă şi Odihnă;

 • Alternând Activităţile Impuse cu cele Plăcute;
 • Plin de Dragoste, Apreciere, Mulţumire şi Fericire;
 • Acumulând Zilnic Cunoaştere Universală;
 • Dedicat Binelui Universal ( pentru Noi şi pentru Ceilalţi);
 • Cu cât mai puţine Supărări sau Îngrijorări;
 • Fără Lăcomie, Egoism, Ură sau Gelozie;

 
3.    Reţeaua de Suport prin care fiecare dintre noi avem alături, în momentele dificile, membrii familiei, prietenii, colegii de birou sau membri unei anume comunităţi la care suntem afiliaţi. Utilizând Tehnica Radiantă® atât local ( prin aplicarea mâinilor activate în cursul TRT® gradul 1 ) cât şi distant ( prin Directări folosind setul de simboluri universale învăţate în cursul TRT® gradul 2 ) se pot realiza şi întreţine reţelele de suport simplu şi eficient:

 • Având la Bază Piramida Responsabilităţilor (Propria Persoană, Familia Noastră, Colegii de Serviciu, Rudele, Prietenii şi ceilalţi;- Realizată şi întreţinută din timp şi în ambele sensuri ( să Ajutăm şi să fim Ajutaţi); - Bazate se Sentimentele de Apreciere Sinceră şi Dragoste Sinceră (resimţite în acest mod în inima fiecăruia dintre membrii reţelei de suport) pentru a păstra inimile tuturor în regimul de Aritmie Cardiorespiratorie Coerentă.

 • Prin realizarea unor Grupe de Suport Radiant  Locale ( pentru Sesiuni de Grup ) între rude sau prieteni Radianţi şi Distante ( prin Directări) cu alţi Colegi Radianţi de pretutindeni;
 • Prin mobilizarea şi a altor Radianţi ( ce nu fac parte din Grupa dumneavoastră de Suport ) plus a noastră a Instructorilor dumneavoastră pentru Probleme Deosebite;
 •  Participarea Activă ( cu prezentări de Experienţe şi formularea Eventualelor Întrebări)  şi sistematică la Clasele Expandate prezentate în rubrica Noutăți a sitului nostru

 
4.  
- R4 - Resursele Naturale care ne permit reintegrarea în cadrul natural prin alimentație, apă şi aer cât mai puțin poluate, alături de folosirea luminii naturale și a plimbărilor prin zone cu cât mai multă vegetație. Prin Folosirea Zilnica a Tehnicii Radiante® asupra alimentelor, apei și mediului ambiant se pot amplifica efectele benefice ale resurselor naturale iar nivelul toxicității ( datorate poluării ) se va diminua:

 • Temperatura:
 • Lumină naturală sau artificială suficientă și de calitate
 • Alimente de calitate și cât mai diversificate
 • Cu Zgomot minim sau înlocuit cu Muzică Ambientală

 •  
Notare
Comentarii
Currently, there are no comments. Be the first to post one!
You must be logged in to post a comment. You can login here