R4 - Managementul Activ al Stresului si MEDICINA CELULARA
Dumitru Lazia
marţi, 13 august 2013
0 Comentarii :: :: Video, KI-OM-LOGIA, Munca fara stres, Tehnica Radianta, Antiimbatrinire, Boli cardiovasculare, Cancer, Diabet, Interventii chirurgicale, Carti
 

Conform medicului din SUA Matthias RATH, în noul concept științific MEDICINA CELULARĂ, stresul cronic crește riscul apariției și agravării afecțiunilor cardiovasculare. Prezentăm mecanismul biologic prin care stresul crește consumul de vitamină C - care nu se produce în organismul uman -  . Dacă vitamina C nu e suplimentată prin dietă sistemul cardiovascular este slăbit și se dezvoltă procesul de arterioscleroză. Detalii în lucrarea medicului Matthias RATH - ce poate fi citită  OnLine pe capitole: - De ce Animalele nu fac infarct ...dar oamenii, da !

 

Vă invităm să consultați- in Engleză Portalul Victory over Cancer sau să consultați în Română - OnLine și să descarcați pe capitole - in format pdf, cartea Victorie asupra cancerului! - scrisa de Dr.Matthias Rath si Dr. Alexandra Niedzwiecki, director de cercetare la Institutul de Cercetare Dr. Rath.

 

Puteti comanda OnLine pe Situl FARMACIA VERDE:

In cadrul conceptului nostru Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă(R) , pe lânga folosirea zilnica a Instrumentelor Radiante pentru prevenirea stresului și înlocuirea vitalității consumate de stres - primii 3R - în cadrul R4 - Resurse Naturale diversificate și de calitate - , integram recomandările MEDICINII CELULARE de adaugarea zilnic in alimentație a vitaminei C și a altor Micronutrienți, pentru prevenirea, iar la nevoie tratarea și vindecarea afecțiunilor cronice produse de stresul intens sau de lungă durată.

Stresul cronic epuizează rezervele de vitamină C slăbind sistemul cardiovascular:

Text extras din cartea medicului Matthias RATH - ce poate fi citită  OnLine pe capitole: - De ce Animalele nu fac infarct ...dar oamenii, da ! - capitolul 09 - Riscuri cardiovasculare externe şi ereditare -  paginile 4/5:

 


Stresul cronic fizic sau psihologic, mărește riscul apariției bolilor cardiovasculare.

 

Care este mecanismul biochimic care stă la baza acestui fenomen?

 • Pe timpul stresului fizic sau emoțional, organismul produce cantități mari de adrenalină, unul din cei 2 hormoni ai stresului.
 • Pentru fiecare moleculă de adrenalină,  produsă de glandele suprarenale, organismul are nevoie de o moleculă de vitamina C ca și catalizator, iar aceste molecule de vitamina C sunt apoi distruse în cadrul procesului de generare a moleculelor de adrenalină.
 • Astfel stresul fizic sau emoțional pe termen lung poate duce la epuizarea rezervelor de Vitamina C ale organismului.
 • Spre deosebire de animale, la om vitamina C nu e produsă în organism, ea trebuiind fi asigurată pnumai prin alimentație.
 • Dacă vitamina C nu este suplimentată prin dietă, sistemul cardiovascular este slăbit și se dezvoltă arterioscleroza.

 

Aceasta explică și motivul pentru care de multe ori partenerii de cuplu mor unul după celălalt. Pierderea partenerului de viață duce la stres emoțional pe termen lung și implicit la epuizare rapidă a vitaminelor din organism - în special a vitaminei C - , mărind astfel riscul de infarct miocardic. Trebuie să înțelegem că nu stresul emoțional însuși cauzează direct infarctul miocardic, ci că el este mai degrabă consecința biologică a epuizarii rezervelor de vitamină C din organism de către stresul emoțional

 

Recomandările Doctorului Matthias RATH:

 • Încercați să găsiți timp pentru relaxare.

 • Programați-vă perioadele de relaxare exact așa cum vă programați întâlnirile profesionale.

 • În cazul problemelor emoționale severe, puteți beneficia de cosultații profesionale.

Pe lângă acești pași, asigurați-vă că vă alimentați rezerva de vitamine și alte componente ale recomandărilor mele pentru sănătatea celulară.

 

MEDICINA CELULARĂ

Conceptul științific, al medicului Matthias RATH,  de MEDICINĂ CELULARĂ marchează o nouă epocă în asistența medicală:

 

 • MEDICINA CELULARĂ se bazează pe o nouă înțelegere: starea de sănătate sau boală a corpului nostru și a organelor noastre este determinată de funcționarea trilioanelor de celule din care aceștea sunt alcătuite.
 •  Funcționarea optimă a celulelor este o condiție preliminară a sănătății. În schimb funcționarea defectuoasă a celulelor din corpul nostru duce la apariția sau agravarea diferitelor afecțiuni.
 • Prima și cea mai frecventă cauză a funcționării defectruase a celulelor este deficitul cronic de nutrienți celulari esențiali, în special vitamine, aminoacizi, minerale și oligoelemente. Acești nutrienți celulari sunt necesari pentru o multitudine de reacții biochimice și alte funcții celulare ce au loc în fiecare celulă a corpului nostru.
 • De aceea, deficitul cronic al unuia sau mai multor astfel de nutrienți duce la disfuncții celulare și boli.
 • MEDICINA CELULARĂ definește un aport zilnic optim de micronutrienți specifici ca măsură preventivă și terapeutică de bază pentru bolile cardiovasculare, ca și pentru alte probleme de sănătate.

 

Informații suplimentare despre MEDICINA CELULARĂ și modul în care carența de vitamine pot afecta sistemul cardiovascular, le puteți afla din varianta în limba română a cărții medicului Matthias RATH , pe care o puteți cititii OnLine pe capitole: - De ce Animalele nu fac infarct ...dar oamenii, da ! - su o puteți comanda in forma tiparita la:

Fundația pentru Sănătate Dr. Rath din București  

Phoenix Center - Calea Buzești nr 75-77 et.6 cam.54

București 011013 România,

Telefon:

+40-21-589.74.23
+40-21-589.74.24

Site Web :www4ro.dr-rath-foundation.org

 

Cartea este scrisă pe înțesul tuturor, are reprezentări grafice multe și sugestive, fiind tipărită pe o hirtie de foarte buna calitate. Ea este utilă fiecărei familii, dar este foarte importantă persoanelor care au diferite tipuri de afecțiuni cardio sau cerebro vasculare. Ea este de mare importanță persoanelor care lucrează în condiții de stres sau suprasolicitare pshică sau fizică.

 

Ea poate fi descărcată în format pdf - în limba engleză pe capitolede - de la adresa web::

 http://www.why-animals-dont-get-heart-attacks.org/download.html


  Recent a fost postată pe Situl Fundației pentru Sănătate Dr. RATH din București si poate fi citită OnLine, cartea 
“Victorie asupra cancerului!” - scrisa de Dr.Matthias Rath si Dr. Alexandra Niedzwiecki, director de cercetare la Institutul de Cercetare Dr. Rath.

 

Varinata în engleză - Cellular Health Series - Cancer - poate fi descărcată in format PDF, alături de alte lucrări ale Dr. Matthias RATH din pagina web:

http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_FOUNDATION/About_Dr_Matthias_Rath/other_literature.htm

 

Începând din luna Martie 2014, puteti comanda OnLine pe Situl FARMACIA VERDE produsele cuprinse in Programului de Nutriție Celulară al Dr.Rath :

Managementul Activ al Stresului pentru prevenirea și remisia afectiunilor cronice generate de stres:

Cursurile pentru Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® (Real REIKI®), pun la dispoziția cursanților noștri, un set de instrumente simple, sigure dar foarte eficiente pentru restaurarea vitalității, optimizarea stilului de viață și a atitudinii față de evenimente.

Folosind zilnic aceste instrumente, indiferent de vîrstă:

 • Cresc performanțele intuitiv - creative, mentale, emoționale şi fizice;
 • Se previn îmbolnăvirile;
 • Eventualele afecțiuni vor fi treptat înlăturate, în sinergie cu tratamentele și procedurile medicale;
 • Se încetinesc și ulterior sunt re-versate procesele de îmbătrânire.

 

Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®:

Managementul activ al stresului constă în pregătirea fiecărei persoane pentru a fii capabila ca prin modificarea stilului de viață și a atitudinii față de evenimente să transforme di-stresul în eu-stres.

Pentru diminuarea efectelor stresurilor anterioare și prevenirea aparițiilor a noi efecte dăunătoare provocate de multitudinea de agenți stresori, cu care suntem confruntați în viața cotidiana, este nevoie de folosirea sistematica a celor 4 R:

 

 

 

 

 

 

- R1 - Radianță Interioară RI (aducerea în toate planurile existentei ființei noastre a unui supliment de vitalitate pentru a o înlocui pe cea consumata de stresurile anterioare). Acesta se realizează prin:

- R2 - Răspunderea personală pe baza educației continue prin care fiecare persoana își va schimba treptat stilul de viata și atitudinea interioară față de evenimente în vederea reducerii la minim a impactului negativ al agenților stresori.Cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® oferă informațiile necesare alături de o metodă simplă și eficientă ( TRT® ), care folosita zilnic ( FZ-TRT® ) va ușura schimbarea stilului de viața şi a atitudinii interioare față de evenimente:

 • Cu Echilibru între Muncă și Odihnă;

 • Alternând Activitățile Impuse cu cele Plăcute;

 • Plin de Dragoste, Apreciere, Mulțumire și Fericire;

 • Acumulând Zilnic Cunoaștere Universală;

 • Dedicat Binelui Universal - pentru Noi și pentru Ceilalți;

 • Cu cît mai puține Supărări sau Îngrijorări;

 • Fără Lăcomie, Egoism, Ură sau Gelozie;

10.000 de Pași pe Zi - în total 70.000 Pași pe Săptămînă , detalii în partea de jos a pagini web KI-OM-LOGIA prezentată în Japonia

 

- R3 - Rețeaua de Suport prin care fiecare dintre noi avem alături, în momentele dificile, membrii familiei, prietenii, colegii de birou sau membri unei anume comunități la care suntem afiliați. Utilizând Tehnica Radiantă® atât local ( prin aplicarea mâinilor activate în cursul TRT ® Gradul 1 ) cât şi distant ( prin Directări folosind setul de simboluri universale învățate în cursul TRT® Gradul 2 ) se pot realiza și întreține rețelele de suport simplu și eficient.

 • Rețeaua de Suport va avea la Bază Piramida Responsabilităților:

  1- Propria Persoană
  2- Familia Noastră
  3- Locul de Muncă
  4- Colegii de Serviciu, Rudele, Prietenii și ceilalți;

 • Reteaua de Suport va fi Realizată și întreținută din timp și în ambele sensuri - Să Ajutăm și să fim Ajutați-
  - Prin realizarea unor Grupe de Suport
  - Prin mobilizarea și a altor persoane ce nu fac parte din Grupa dumneavoastră de Suport pentru probleme deosebite;

- R4 - Resursele Naturale care ne permit reintegrarea în cadrul natural prin alimentație, apă şi aer cât mai puțin poluate, alături de folosirea luminii naturale și a plimbărilor prin zone cu cât mai multă vegetație. Prin Folosirea Zilnica a Tehnicii Radiante® asupra alimentelor, apei și mediului ambiant se pot amplifica efectele benefice ale resurselor naturale iar nivelul toxicității ( datorate poluării ) se va diminua:

 • Temperatura:
  • Aerului 20-24 grade
  • Apei Plate de Băut 30-40 grade
  • Apei pentru Băi locale la picioare sau Băi generale, mai multe detalii în partea de jos a pagini web KI-OM-LOGIA prezentată în Japonia:
   • Seara 38-40 grade
   • Dimineața 42-44 grade
 • Lumină naturală sau artificială suficientă și de calitate
 • Alimente de calitate și cât mai diversificate
 • Folosirea zilnică a Uleiului din Nucă de Cocos pentru
 • Suplimente Alimentare în general și vitamina C in special, luate zilnic proporțional cu nivelul de stres.

  Începând din luna Martie 2014, puteti comanda OnLine pe Situl FARMACIA VERDE produsele cuprinse in Programului de Nutriție Celulară al Dr.Rath :

 • Cu Zgomot minim sau înlocuit cu Muzică Ambientală

 Așa cum preciza și doctorul Matthias RATH, în cazul unor stresuri emoționale mai mari, noi oferim 2 tipuri de Servicii Profesionale:

Toate aceste măsuri nu exclud sau nu se substituie diagnosticului și tratamentelor sau procedurilor medicale, ci dimpotrivă pe de o parte reduc necesarul de medicamente sau intervenții medicale prin efectele lor profilactice și pe de altă parte se vor integra sinergic cu tratamentele sau procedurile medicale, stabilite de personalul medical în urma diagnosticului ( prin amplificarea efectelor benefice și diminuarea efectelor secundare datorită refacerii prin cei 4R a potențialului de răspuns al persoanei).

 

 

Notare
Comentarii
Currently, there are no comments. Be the first to post one!
You must be logged in to post a comment. You can login here