AUTO-INGRIJIREA si MEDICINA INTEGRATIVA
Dumitru Lazia
vineri, 26 octombrie 2012
0 Comentarii :: :: KI-OM-LOGIA, Munca fara stres, Tehnica Radianta, Antiimbatrinire, Boli cardiovasculare, Cancer, Diabet, Interventii chirurgicale
 

Prezentarea noastră la Congresul Internațional al Organizațiilor de Medicină Integrativă - ediția a II-a, 24 octombrie 2012   a plecat de la concluziile rapoartelor de cercetare prezentate pe situl NHS - Casei Naționale de Asigurare a Sănătîții din Anglia integrate cu experiența noastră de peste 30 de ani în folosirea Tehnicii Radiante® - Real Reiki® și a conceptului original de Management Activ al Streslui folosind această tehnică.

În finalul ei vă prezentăm soluțiile oferite de noi pentru Auto-Îngrijire: Cursurile de Management Activ al Stresului și Serviciile de Suport Radiant.

Luna viitoare -12-18 Noiembrie 2012 - are loc in Anglia a 2-a Campanie  "Self Care Week" - dedicată Auto- îngrijirii, a cărei temă este "Self care for life - growing older healthily" în contextul anului 2012 - Anul European al Îmbătrânirii Sănătoase și Active

 

Autoîngrijirea în Medicina Integrativă

prin Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®

Obiectivele prezentării

 • Auto-îngrijirea – definiție și avantaje
 • Importanța Auto-Îngrijirii pentru
 • Personalul Medical și din Serviciile Sociale
 • Membrii familiei persoanei bolnave
 • Persoana bolnavă
 • Impactul Stresului asupra Sănătății
 • Tehnica Radiantă™: Definiție şi informații despre Inițieri, Sesiuni, Directări şi mecanismele ei de întărire a capacității de Auto-vindecare
 • Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®
 • Sistemul Cibernetic de Redistribuție a  Vitalității la persoanele suferind de Stres sau Oboseală Cronică
 • Verificarea prezenței și nivelului stresului folosind Cardul de Control al Stresului.
 • 3 Metode de Auto-Îngrijire
 • Servicii de Auto-Îngrijire oferite de R-OM-SERV SRL:
 • Cursuri de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă(R) Gradele 1 si 2
 • Servicii de Suport Radiant ANTISTRES local și la distanță

 • Întrebări şi Răspunsuri

 

 

Definiție:

 

Conform Wikipedia, Auto-Îngrijirea este  întreținerea sănătății personale Ea cuprinde orice activitate a unui individ, a familiei sau comunității, cu intenția de a:

- Îmbunătății sau restabilii sănătatea

- Prevenii accidentele sau diferitele afecțiuni

 • Participa activ – alături de personalul medical – la recuperarea sănătății în caz de accident sau boală.

 

 

 

 

Avantajele integrării Auto-îngrijirii în NHS -Sistemul Public de Asigurări din Anglia

Auto-îngrijirea:

- Îmbunătățește starea de sănătate

 • Crește satisfacția pacienților

 • Ajută la implicarea în îngrijirea sănătății a celei mai mari resurse colaborative aflată la dispoziția NHS și a Serviciilor Sociale – pacienții, familiile acestora și publicul în general.

- Reduce vizitele la medicul de familie cu 40%

- Reducere vizitele la medicul specialist a pacienților externați cu 50%

- Scade utilizarea resurselor spitalicești cu 50%

 

 

Suportul pentru Auto-îngrijire

Suportul Electronic OnLine pentru înregistrarea, managementul, interpretarea și raportarea observațiilor din viața zilnică, urmărirea evoluției parametrilor vitali și folosirea informațiilor rezultate pentru activitățile de auto-îngrijire și luarea deciziilor. Prin situl nostru VITALITATE oferim accesul la Dosarul Personal de Sănătate din cadrul Portalului MEDIPEDIA realizat și operat de Info World SRL

Programe și cursuri pentru formarea și actualizarea abilităților de auto-îngrijire și viață sănătoasă. -cursul nostru Managementul Activ al Stresului

Rețele de suport pentru auto-îngrijire directe (locale) sau virtuale (la distanță), compuse din rude sau oameni care doresc să ofere sprijin altora sau să primească sprijin și informații de la alții. Atit noi cit si cursantii noștri putem oferii celor dragi sau clientilor – la cerere:

Sinergia dintre Îngrijirea Medicală și  Auto-Îngrijirea

 

Informații detaliate privind procesele de Auto-Îngrijire și îngrijirea altor persoane - suferind de diferite afecțiuni cronice -, folosind Instrumentele oferite de noi prin  cursurile  Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® ,  sunt prezentate în capitolul Noutăți ale sitului nostru :
- Intervenții chirurgicale
- Durere
- Cancer
- Diabet
- Afecțiuni cardiovasculare
- Afecțiuni musculo - scheletice
Afecțiuni mintale

Auto-Îngrijirea Personalului Medical și din Serviciile Sociale

Oboseala, Stresul, Suprasolicitarea personalului medical și din serviciile sociale din România, cresc galopant de la un an la altu din următoarele cauze:

- Criza lipsei personalului medical la nivel:

- Global - conform studiului OMS, există un deficit de circa 60 Milioane de Medici în serviciile de îngrijire a sănătății.

- Uniunii Europene, unde până în anul 2020, va fi un deficit de peste 1 Milion de Medici

- Această lipsă acută de profesioniști din domeniul serviciile de sănătate, va accentua procesul de emigrare a acestor specialiști din România, iar cei rămași vor trebuii să lucreze mult peste orele de program atât în serviciile publice cât și în cele private.

- Efectele Crizei Economice cu stresul psiho - emoțional generat de ea asupra întregii populații din România care determină:

- Reducerea Resurselor Financiare dedicată Sănătății într-un sistem de Sănătate aflat deja în Sub-finanțare Cronică

- Creșterea alarmantă a numărului de persoane bolnave și accidentate

 • Agravarea galopanta a stării de sănătate a acestora concomitent cu scăderea răspunsului benefic la tratamentele și procedurile medicale folosite în recuperarea sănătății.

Auto-Îngrijirea membrilor familiei persoanei bolnave

 • Una din cele mai mari surse de stres, pentru o familie este îmbolnăvirea și ulterior decesul unei persoane dragi.
 • Pe de altă parte – în contextul actualei crize economice din România – resursele financiare dedicate tratării și îngrijirii persoanei bolnave din familie, fac ca bugetul familiei să scadă brusc, ajungând uneori sub pragul de supraviețuire a întregii familii, aceasta devenind o altă sursă majoră de stres.
 • Timpul alocat îngrijirii persoanei bolnave, duce de cele mai multe ori la lipsa de odihnă pentru cei ce îngrijesc acasă persoana bolnavă. Din această cauză, scad treptat rezervele de vitalitate ale membrilor de familie ce îngrijesc bolnavul la domiciliu și prin aceasta ele devin vulnerabile în contact cu diferitele surse de energii perverse, inclusiv cele din copul persoanei îngrijite. Asa se explică cazurile aparent paradoxale:
  •         - Îmbolnăvirea de cancer de sîn  a mamei care îngrijea fata bolnavă de cancer de sîn
  •         - Îmbolnăvirea copiilor adoptați de aceleași afecțiuni cu cele ale părinților adoptivi și nu cu afecțiunile părinților biologici, cum era de așteptat.
 • Mai multe detalii asupra acestor mecanisme de Transfer ale Energiei perverse de la Persoana Îngrijită la cea care o Îngrijește, vor fi prezentate în slidurile următoare.

Auto-Îngrijirea persoanei bolnave

Dr. Hamer în Noua Medicină Germană® descrie mecanismele Îmbolnăvirii și Auto-vindecării:

Un Conflict - Șoc Biologic – generat de un Eveniment apărut pe neașteptate, afectând grav un domeniu considerat foarte important pentru acea persoană și în fața căruia ea nu poate reacționa, care generează la rândul lui o Fază de Îmbolnăvire: Rece, Canceroasă sau Necrotică

Când Conflictul este Rezolvat ( persoana acceptând în mintea ei evenimentul declanșator) organismul ei trece automat la o Fază de Auto-Vindecare: Caldă prin care Procesele Canceroase sau Necrotice sunt Reversate pentru a se Auto-repara Țesuturile afectate în Faza de Îmbolnăvire şi a restabilii Starea de Sănătate Optimă.

Conflictul Biologic nu este determinat Direct de Eveniment (de ce se Întâmplă) ci de modul în care Persoana resimte sau trăiește la nivel Psihic Evenimentul declanșator. Această trăire a unui Sentiment de Pericol este prezentată în diagramele noastre in cadrul Stresului Interpretat ca DISTRES.

Terapiile Viitoare specifice Noii Medicini Germane®:

- Pacientul va devenii “Șeful Absolut” al Tratamentului şi Procedurilor de Auto-Îngrijire a Bolii sale, el nu va mai fi Tratat ci se va Trata Singur, iar relația dintre Pacient şi Medic va fi complet Re-gândită şi Re-definită;

- Se vor folosii mult mai puține Medicamente;

- Se vor baza pe Înțelegerea de către Pacient a Cauzei care a provocat Conflictul şi implicit Boala;

- Pacientul împreună cu Medicul vor găsii împreună cea mai bună Rezolvare a Conflictului generator al Bolii şi vor stabilii cea mai bună Strategie de Evitare a acestui Conflict pe viitor de către Pacient

Auto-Îngrijirea folosind Managementul Activ al Stresului

Prin Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® putem intervenii fiecare dintre noi direct, sigur și eficient în toate cele 3 etape de acțiune ale Stresului Interpretat asupra ființei noastre:

- Păstrarea sănătății optime prin prevenirea conflictelor biologice

- Diminuarea efectelor afecțiunilor generate pe timpul fazei de auto – îmbolnăvire

- Rezolvarea conflictului și sprijinirea proceselor de auto – vindecare.

Auto-îngrijirea cere ca persoana să:

- Ducă un stil de viață sănătos;

- Extindă continuu cunoștințele despre sănătate;

- Dorească să participe la auto-îngrijirea personală și îngrijirea copiilor sau altor membrii din familie;

- Îngrijească afecțiunile minore;

- Monitorizeze afecțiunile cronice:

- Dezvolte noi abilități;

- Învețe să folosească tehnici de auto-implicare;

- Dezvolte auto-încrederea;

- Lucreze în parteneriat cu terapeuții.

 

 

Stresul și Sănătatea

- 75-90% din vizitele la medicul de familie au la baza problemele de sănătate generate de stres

- 70-80% din accidentele de muncă și îmbolnăvirile profesionale au la origine stresul ocupațional

- Cercetările recente confirmă rolul important al stresului în apariția sau agravare afecțiunilor cardiovasculare, neurologice, emoționale.

- Stresul deprimă sistemul imunitar provocând sau agravând de la simple răceli până la herpes, artrită , astm, cancer și SIDA.

- Revista TIME numea Stresul ca epidemia anilor 1980-1990, dar în prezent stresul este mult mai mare.

- În 1992 Organizația Națiunilor Unite eticheta Stresul ca Boala Secolului 20.

- Organizația Mondială a Sănătății a descris Stresul ca Epidemie Globală.

Tehnica Radiantă® prezentă în Legea Terapiilor Complementare

Tehnica Radiantă®-Real Reiki®:

  DEFINIȚIE

Este Știința şi Arta Activării şi Accesării Energiei Universale Nemanifeste pentru:

- Creșterea Performanțelor

- Prelungirea Vieții Active

- Prevenirea Îmbolnăvirilor

-Recuperarea Sănătății

Modelul Energetic al Omului propus de Dr. Barbara Ray

Diagrama Accesării Radianței Interioare

după Activarea persoanei la Gradul 1 în Tehnica Radiantă®

 

Activarea în Tehnica Radiantă®

Accesarea Radianței Interioare (RI)

Se face prin Aplicarea Mâinilor Activate în Tehnica Radiantă®:

 • Pe propriul Corp (RI este Accesată prin Noi şi pentru Sănătatea + Performanțele noastre)

 • Pe Corpul altei Persoane, Animal sau Plantă (RI este Accesată prin Ele pentru Ele şi în același timp prin Noi şi pentru Noi), fără a pierde propria Vitalitate şi fără a prelua Energia Perversă (perturbatoare) din persoana atinsă confirmând astfel Principiul Universal.

Cu cât facem mai mult Bine ne crește și mai mult capacitatea de a continua să facem Bine mai departe

Diagrama Accesului Radianței Interioare

la Atingerea unei Persoane de catre o Persoană Activată în Tehnica Radiantă®

 


 

Instrumentele Tehnicii Radiante®:

Procedura de Punere în Formă folosind Tehnica Radiantă®

Constă în Aplicarea Mâinilor Activate pe Corp (direct, peste îmbrăcăminte sau la o distanţă de până la 5 cm de corp) pentru Minim 5 Minute pe fiecare din cele 12 Poziţii de Bază şi pe oricare altă parte a corpului unde avem o senzaţie de disconfort

Durata pe fiecare poziție nu are limită superioară iar Numărul de Proceduri pe Zi este nelimitat (cel puțin o procedură)

La lucrul Simultan (mai mulți Terapeuți pe aceiași Persoană) eficiența totală creşte cu pătratul numărului acestora

Radianța Interioară Accesată prin aceste proceduri:

Asigură o Armonizare și o Stabilizare Sistemică

Nu impune restricții suplimentare, ci dimpotrivă le ridică şi pe cele existente prin regenerarea în timp a organelor bolnave

Încetinește, Stopează și apoi Reversează procesele de Îmbătrânire

 

 

Procedura de Punere în Formă pentru propria persoană

 

 

Procedura de Punere în Formă pentru altă persoană

 

 

Simbolul Universal cu 1 Model:

 

Pentru Armonizarea :

 • Camerelor, Patului, Biroului
 • Documentelor (după completare şi semnare)
 • Lichidelor, Alimentelor şi Medicamentelor
 • Echipamentelor Electrice şi Electronice
 • Dispozitivelor Mecanice
Pentru Expandarea Mâinilor şi eventual a Zonelor unde se Aplică Mâinile (la apariţia unor Senzaţii de Disconfort Acut)

 

 

Folosirea repetată a Combinaţia de Simboluri Universale:

 

nx(SU4M + SU1M) până la:

 

 

 • Diminuarea Stărilor de Disconfort Acute la nivel Fizic
 • Liniştirea Stărilor Acute Emoţional
 • Limpezirea Stărilor de Confuzie la nivel Mintal
 
În caz de accident sau de agravare bruscă a stării de sănătate a unei persoane:
 • 1.Se anunţă Serviciul de Urgenţă
 • 2.Se Anunţă alţi Radianţi pentru o Serie de Directări Simultane
 • 3.Se foloseşte combinaţia de mai sus pentru Stabilizarea Mintal Emoţională şi diminuarea Dezechilibrelor Acute produse de Şocul Fizic sau Emoţional
 • 4.Se continuă cu Aplicarea Mâniilor Activate pe Zonele de Disconfort şi apoi în limita posibilităţilor o Sesiune Completă
 
Combinaţia:

 

3 X (SU4M + SU1M)

 

1 X (SU22M + SU1M)

 

 

 

Se foloseşte în următoarele situaţii:
 • 1.Ori de câte ori avem timp pentru noi sau pentru altă persoană aflată în limita vizibilităţii directe 
 • 2.Înainte de Sesiunea Expandată pentru propria Persoană
 • 3.Pe Fruntea Persoanei ajutate (când ajungem în poziţia Cap 3 Modificat) la Sesiunea Expandată pentru altă Persoană 
 • 4.Deasupra Fotografiei sau Numelui (când ajungem în poziţia Cap 3 Modificat) la Directarea pentru noi sau pentru altă persoană
 
Directarea în Spaţiu:

 

 

 

 

 Pentru:

 • Propria Persoană sau altă Persoană
 • Familia Noastră sau altă Familie
 • Colectiv de Lucru sau Parteneri de Afaceri
 • Persoană Decedată


Directarea pentru Evenimente, Proiecte şi Îngrijorări:

 

Pentru Trecut:

 • Eliberarea de legături Karmice
 •  Eliberarea de Legături Dense

Pentru Viitor :

 • Proiecte
 • Îngrijorări

- R1 - Radianță Interioară RI (aducerea în toate planurile existentei ființei noastre a unui supliment de vitalitate pentru a o înlocui pe cea consumata de stresurile anterioare). Acesta se realizează prin:

- R2 - Răspunderea personală pe baza educației continue prin care fiecare persoana își va schimba treptat stilul de viata și atitudinea interioară față de evenimente în vederea reducerii la minim a impactului negativ al agenților stresori.Cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® oferă informațiile necesare alături de o metodă simplă și eficientă ( TRT® ), care folosita zilnic ( FZ-TRT® ) va ușura schimbarea stilului de viața şi a atitudinii interioare față de evenimente:

 • Cu Echilibru între Muncă și Odihnă;

 • Alternând Activitățile Impuse cu cele Plăcute;

 • Plin de Dragoste, Apreciere, Mulțumire și Fericire;

 • Acumulând Zilnic Cunoaștere Universală;

 • Dedicat Binelui Universal - pentru Noi și pentru Ceilalți;

 • Cu cît mai puține Supărări sau Îngrijorări;

 • Fără Lăcomie, Egoism, Ură sau Gelozie;

10.000 de Pași pe Zi - în total 70.000 Pași pe Săptămînă , detalii în partea de jos a pagini web KI-OM-LOGIA prezentată în Japonia

 

- R3 - Rețeaua de Suport prin care fiecare dintre noi avem alături, în momentele dificile, membrii familiei, prietenii, colegii de birou sau membri unei anume comunități la care suntem afiliați. Utilizând Tehnica Radiantă® atât local ( prin aplicarea mâinilor activate în cursul TRT ® Gradul 1 ) cât şi distant ( prin Directări folosind setul de simboluri universale învățate în cursul TRT® Gradul 2 ) se pot realiza și întreține rețelele de suport simplu și eficient.

 • Rețeaua de Suport va avea la Bază Piramida Responsabilităților:

  1- Propria Persoană
  2- Familia Noastră
  3- Locul de Muncă
  4- Colegii de Serviciu, Rudele, Prietenii și ceilalți;

 • Reteaua de Suport va fi Realizată și întreținută din timp și în ambele sensuri - Să Ajutăm și să fim Ajutați-
  - Prin realizarea unor Grupe de Suport
  - Prin mobilizarea și a altor persoane ce nu fac parte din Grupa dumneavoastră de Suport pentru probleme deosebite;

-R4 - Resursele Naturale care ne permit reintegrarea în cadrul natural prin alimentație, apă şi aer cât mai puțin poluate, alături de folosirea luminii naturale și a plimbărilor prin zone cu cât mai multă vegetație. Prin Folosirea Zilnica a Tehnicii Radiante® asupra alimentelor, apei și mediului ambiant se pot amplifica efectele benefice ale resurselor naturale iar nivelul toxicității ( datorate poluării ) se va diminua:

 • Temperatura:
  • Aerului 20-24 grade
  • Apei Plate de Băut 30-40 grade
  • Apei pentru Băi locale la picioare sau Băi generale, mai multe detalii în partea de jos a pagini web KI-OM-LOGIA prezentată în Japonia:
   • Seara 38-40 grade
   • Dimineața 42-44 grade
 • Lumină naturală sau artificială suficientă și de calitate
 • Alimente de calitate și cât mai diversificate
 • Folosirea zilnică a Uleiului din Nucă de Cocos pentru
 • Suplimente Alimentare în general și vitamina C in special, luate zilnic proporțional cu nivelul de stres.

  Începând din luna Martie 2014, puteti comanda OnLine pe Situl FARMACIA VERDE produsele cuprinse in Programului de Nutriție Celulară al Dr.Rath :

 • Cu Zgomot minim sau înlocuit cu Muzică Ambientală

 

 

Sinergia dintre Tehnica Radiantă® şi Medicină

Radianța Interioară Accesată:

 • Îmbunătățește Potențialul de Răspuns la Tratamentele sau Procedurile aplicate în același timp: Amplifică Efectele Benefice

 • Reduce Efectele Secundare

 • Elimină riscul apariției Efectelor Paradoxale

 • Este foarte utilă în Intervențiile Chirurgicale (înainte, în timpul şi după acestea)

 • Scurtează perioada de Recuperare în cazul Procedurilor Balneare, Fizioterapiei şi a Kinetoterapiei

 • Crește eficiența Tratamentelor şi Metodelor de Psihoterapie

 

Dr. Eliot DACHER despre:

Tratament şi Vindecare

 

Etapele Vindecării:

 1. Lucrul cu simptoamele (tratamente medicale şi Tehnica Radiantă®)

 2. Înlăturarea cauzelor îmbolnăvirii (optimizarea stilului de viaţă şi a atitudinii faţă de evenimente)

 3. Ințelepciune, reintegrare şi păstrarea unei stări de bine

 4. Datoria de a-i învăța și pe ceilalți să se vindece

Modelul Integrat al Sistemelor de Vindecare

 

Homeostazia Funcţională asigurată de Radianţa Interioară

 

Variaţia Pulsului şi Emoţiile

 

 • Frustrarea ( trăită sau reamintită) provoacă o Variație a Pulsului Lentă şi Dezordonată

 • Aprecierea (trăită sau reamintită) provoacă o Variație a Pulsului Coerentă și cu o frecvență de 0.12 Hz (6 schimbări pe Minut ale Pulsului şi câte 6 perechi Inspir – Expir pe minut)

Cercetătorii de la HMI - Institutul de Cercetări pentru Matematica Inimii din SUA precizează:

Câmpul Electromagnetic al Inimii este de 5000 de ori mai mare ca cel al creierului și se manifesta până la 3 metri in jurul fiecarei persoane:


 

Interacțiunea Electromagnetică între 2 Persoane aflate sub 3 m distanță

Măsurători efectuate de noi folosind Sistemul emWave® Desktop for Mac and PC al HMI:

 

Stresul, Regenerarea Celulelor şi Tehnica Radiantă®

Endocrinologul american Deepak Chopra precizează faptul că Celulele diferitelor Organe se Regenerează continuu dar la perioade diferite:

 • Lipidele şi Oasele la 3 Luni

 • Ficatul la 6 Săptămâni

 • Pielea la 5 Săptămâni

 • Peretele exterior al Stomacului la 5 Zile

 • Mucoasa Stomacului (pe timpul digestiei ) în câteva Minute

Homeostazia Structurală asigurată prin sprijinirea naturala a Proceselor de Auto-vindecare:

 

Stresul – Afecțiunile Coloanei și Rever-sarea lor prin TRT®

La apariția unui Stres Interpretat Intens sau de Durată, glandele Suprarenale sunt suprasolicitate şi ajung în deficit de Vitalitate. Pentru înlăturarea lui are loc o Redistribuție cu următoarele consecințe:

Suprarenalele se împrumută de la de la Rinichi apărând o Disfuncţie Renală Temporară caracterizată prin dispariţia senzaţiei de Sete şi Retenţia de Apă la Extremități

Rinichii se împrumută de la Discurile Intervertebrale şi acestea declanşează următoarele procese:

Discurile se Atrofiază

  • Apar Ciocurile la Vertebre pentru a Fixa Discul Atrofiat

  • Dacă Stresul continuă Vertebrele se sudează pentru a Capsula un Disc neoperaţional

Prin cei 4 R se Înlăturară Stresul Interpretat şi procesele sunt Re-versate Integral restabilindu-se Armonia Funcțională și Morfologică a Coloanei

Redistribuția Vitalității:

1 Depozitele de Vitalitate

Când nu suntem sub acțiunea Stresului Interpretat Vitalitatea nefolosită este Stocată în Depozitul Central şi în Depozitele Locale aflate la nivelul fiecărui Organ şi direct proporţionale cu complexitatea acestora din punct de vedere Morfologic și Funcțional

Aceste depozite sunt interconectate printr-o reţea complexe de canale energetice numite şi Meridiane

Când un Organ Vital este afectat de Stresul Interpretat se trece la o Redistribuție pe bază de Priorități pentru Supraviețuire

2-Supărările Interne se pun la INIMĂ

Când se întâmplă ceva, care ne deranjează şi pentru care dăm vina pe NOI, punând totul la INIMĂ iar aceasta îşi restaurează necesarul de vitalitate prin următoarele împrumuturi:

 • Din Depozitul Local al Inimii şi Pericardului

 • Din Depozitul Central

 • Din Depozitele Locale ale unor organe mai puţin importante prin Meridianele Inimii şi Pericardului dispuse Simetric Sus

 • Din Depozitele Locale ale unor organe mai puţin importante prin Meridianul Curios Asimetric Stânga

3-Supărările Externe se pun la FICAT

Când se întâmplă ceva care ne deranjează şi pentru care dăm vina pe ALŢII, ne facem sânge rău, afectând FICATUL, iar aceasta îşi restaurează necesarul de vitalitate prin următoarele împrumuturi:

 • Din Depozitul Local al Ficatului şi Vezicii Biliare

 • Din Depozitul Central

 • Din Depozitele Locale ale unor organe mai puţin importante prin Meridianele Ficatului şi Vezicii Biliare dispuse Simetric Jos

 • Din Depozitele Locale ale unor organe mai puţin importante prin Meridianul Curios Asimetric Dreapta

4-Când depozitul central este la limita minimă a rezervelor de Vitalitate:

Semnalizează acest lucru prin următoarele Senzații de Disconfort Intermitente:

 • Nod în Gât, Sufocare însoţite de Voalarea Vocii şi Tensiune Oscilantă

 • Apăsare cu Sufocare la nivelul Cutii Toracice mai ales în poziţia Culcat

 • Durere cu Arsură în Capul Pieptului

 • Balonare Nejustificată însoțită de Colici Abdominale

 • Constipație sau Diaree

 • Tulburări de Dinamică Sexuală

 • Hemoroizi Circulari

Cardul de Control al Stresului

Folosirea Cardului pentru Evaluarea Nivelului de Stres:

Semnificația codului de culori:

- NEGRU foarte stresat

- ROŞU stresat

=- VERDE DESCHIS moderat stresat

 - VERDE ÎNCHIS moderat relaxat

- ALBASTRU relaxat

- VIOLET foarte relaxat

Instrucțiuni de utilizare a CARDULUI DE CONTROL AL STRESULUI

Asigură-te că temperatura ambientală este cuprinsă între 21-23 de grade Celsius (temperatura camerei). Dacă este prea cald sau prea frig, dacă ai consumat o băutură foarte rece sau înghețată, dacă ești într-o mașină sau încăpere cu aer condiționat, cristalul termosensibil nu va indica în mod corect temperatura la nivelul extremităților și vei avea astfel  o citire eronată .

Utilizarea cardului se face într-un spaţiu bine luminat pentru a putea citi corect codul de culori.

 1. Ține degetul mare apăsat pe cristalul termosensibil și degetul arătător pe verso.
 2. Numărați până la 10 apoi ridicați degetul mare și citiți codul de culori.

Tehnica rapidă de relaxare

1. Strângeți pumnii şi număraţi până la 10. Desfaceţi pumnii şi lăsaţi întregul corp să se relaxeze.

2. Inspirați adânc și țineți respirația până când terminați de numărat. Când expirați, dați drumul la tot aerul deodată, lăsându-vă corpul  să se relaxeze.

3. Relaxați-vă cât mai mult posibil în timp ce expirați, numărând încet de la 20 la 10, un număr pe respirație.

 1. Imaginați-vă că stați pe plajă sau că sunteți scufundați în cada cu apă fierbinte până când simțiți efectiv căldura care vă cuprinde mâinile.

Dr. Deepak CHOPRA Lecția de Meditație

Deepak Chopra în documentarul Realitatea Spirituală - O călătorie spre Interior  descrie rolul si importanța Energiei Cosmice numită de noi Radiantă Interioară:

 • Accesată automat pe timpul Somnului Profund

 • Accesata de noi folosind Instrumentele Tehnicii Radiante®

 • Accesată pe timpul Meditației

 • Ne învață să Medităm prin Urmărirea Conștientă a Respirației

2 Sfaturi de Viaţă lungă şi sănătoasă din Japonia

 • Băi călduțe timp de 20 Minute la Picioare sau în Bazin până la 10 cm deasupra ombilicului:

  • Apa Călduță la 38-40 Grade  Stimulează Sistemul Nervos Autonom Parasimpatic şi Sistemul Imunologic, inducând astfel Relaxarea. Se recomandă După Amiaza, Seara sau la Sfârșit de Săptămână;

  • Apa Fierbinte 42-44 Grade Stimulează Sistemul Nervos Autonom Simpatic şi Sistemul Imunologic. Se recomanda Dimineața înainte de a pleca la Serviciu; 

 • Plimbarea prin parcurgerea în medie a 70.000 de pași pe Săptămână (10.000 de pași pe Zi);

Soluții de Auto-Îngrijire oferite de firma noastră R-OM-SERV SRL:

Cursurile de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®

Gradul 1 12 ore:

  • 4 Inițieri pentru activarea mâinilor la Gradul 1

  • Definirea stresului ,

  • Prezentarea Tehnicii Radiante®,

  • Folosirea mâinilor activate pentru combaterea efectelor negative ale Stresului

  • Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®


 

Gradul 2 16 ore:

  • 1 Inițiere pentru activarea mâinilor la Gradul 2, care permit ca prin desenarea cu Mâinile activate a 3 Desene specifice, se generează de către Sursa de Radianţă Interioară 3 Vibrații de Vindecare numite şi Simboluri Universale care ne permit:

  • Armonizarea Camerelor, Alimentelor şi Medicamentelor

  • Sesiuni Expandate (de 4 ori mai eficiente decât sesiunile de la Gr.1)

  • Ajutorul la Distanţă pentru 1 persoană sau pentru un grup de persoane

  • Eliminarea Supărărilor din Trecut şi a Îngrijorărilor pentru Viitor pentru noi sau pentru alte persoane

  • Eliberarea de Legăturile Karmice sau de Legăturile Dense

  • Sprijinirea Proiectelor noastre sau a altor persoane

 

Servicii de Suport Radiant ANTISTRES

Serviciile de Suport Radiant oferă soluțiile necesare auto-îngrijirii personale și a celor dragi atât local cît și la distanță în Spațiu sau în Timp pentru diferite Evenimente - Proiecte _ Îngrijorări folosind :Instrumentele Tehnicii Radiante®:

 • Suport Radiant Acasă la Client – SRA = 9 Seturi Co-creeri + 1 Sesiune Radiantă Expandată

 • Suport Radiant Distant – SRD = 4 Seturi Co-creeri Distante + 1 Directare la Dublu

Întrebări şi Răspunsuri

Notare
Comentarii
Currently, there are no comments. Be the first to post one!
You must be logged in to post a comment. You can login here