Alzheimer in Romania la 40 ani
Dumitru Lazia
vineri, 22 octombrie 2010
1 Comentarii :: :: Video, KI-OM-LOGIA, Munca fara stres, Antiimbatrinire
 

Varsta aparitiei bolii Alzheimer a scazut de la 70 la 45 de ani, In Romania sunt in prezent 300.000 de oameni care sufera de Alzheimer și avem deja pacienti de numai 40 de ani. Stresul continuu duce la tulburari depresive chiar daca nu exista alte afectiuni psihice de fond, iar cei mai afectati de acest lucru sunt "performerii", oamenii foarte bine pregatiti profesional, care se implica profund in tot ce fac, oamenii responsabili, cei de la care se cere mult si care, la un moment dat, sunt depasiti de activitatea si raspunderea pe care o au ...  Știrile ProTV din 21 Octombrie 2010

Prin cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®-Real Reiki®, oferim un set de Instrumente simple, sigure și eficiente pentru prevenirea, iar la nevoie încetinirea și în timp la reversarea Althzimerului.

 

 

 Altzheimerul

și

cursul de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®-Real Reiki®

 Informații preluate de la Știrile ProTV din seara zilei de 21 Octombrie 2010:

 În goana vieții moderne, pierdem un atu prețios: memoria. În ultimii zece ani, numărul celor cu tulburări de memorie a crescut cu 20%. Și mai grav este ca scade dramatic vîrsta de declanșare a bolii Alzheimer.
În România, avem deja pacienți de numai 40 de ani.

Vi se întîmpla de multe ori să uitați unele lucruri? Ar putea fi primul stadiu al celei mai temute boli de memorie, Alzheimer, care-l amenință pe omul modern cu serviciu stresant, alimentație proasta si probleme financiare.
Exista si alta semne care ar trebui să va dea de gîndit.

Nu vrem să speriem pe nimeni, însa, atunci cînd vi se întîmpla frecvent să uitați anumite lucruri, mergeți la doctor. In România sunt in prezent 300.000 de oameni care suferă de Alzheimer. Cifra reala a celor care au aceasta afecțiune, dar nu știu, e însă dubla.

Stresul continuu duce la tulburări depresive chiar dacă nu exista alte afecțiuni psihice de fond, iar cei mai afectați de acest lucru sunt "performerii", oamenii foarte bine pregătiți profesional, care se implica profund in tot ce fac, oamenii responsabili, cei de la care se cere mult si care, la un moment dat, sunt depășiți de activitatea si răspunderea pe care o au.

Ce avem de făcut ca să nu ajungem aici ?:

 • Să luam o pauza de cinci minute la fiecare ora de lucru
 • Folosiți antioxidanți vitali din citrice si fructe exotice.
 • Este esențială respectarea unui program de masă, care înseamnă trei mese principale, respectiv intre orele 8.00 si 10.00 micul dejun, intre 13.00 si 14.00 prînzul si la ora 19.00 cina, la care se adaugă două gustări - la orele 11.00 si 16.00.
 • Specialiștii recomanda reîntoarcerea la simplitate: să mîncăm pîine făcută in casa, pîine cu cereale, fructe si legume proaspete, trei oua pe săptămînă, țelină, pătrunjel, linte, mărar, fasole uscata, avocado, lamai verzi, nuci si peste.
 • Neapărat, medicii ne recomanda să renunțăm la "acceleratorii de timp": alcoolul si țigările!

Soluţii pentru a ne proteja creierul de factorii de presiune din exterior

prezentate de Conf. dr. Luiza Spiru , presedintele  Fundatiiei Ana Aslan International  în documentul pdf postat pe Situl Stirile ProTv:

 

ALERTA! Varsta la care apar simptomele maladiei Alzheimer a scazut de la 70 la 45 de ani

 
Dacă până în urmă cu ceva timp, se vorbea despre boli de memorie şi despre Alzheimer doar la pacienţii trecuţi de 70 şi chiar de 75 de ani, la ora actuală, situaţia este cu totul alta. Stresul cotidian, dublat de o serie de alte cauze au făcut ca impactul acestor boli să se manifeste la o vârstâ tot mai scăzută, astfel încât, în prezent, vorbim deja de simptome ale Alzheimerului la persoane de 45 - 50 de ani.

În condiţiile în care, în România:

 • bolile de memorie sunt subdiagnosticate - nu există un Plan Naţional de Prevenire a Bolilor de Memorie

 • medicii şi asistenţii medicali se plâng de lipsa specializării/ supraspecializării în domeniu
 • condiţiile exterioare - sociale, economice, de mediu - se înrăutăţesc
 • în 2025, se prognozează că populaţia vârstnică va reprezenta 40% din totalul populaţiei României,

impactul bolilor de memorie asupra individului şi asupra societăţii va creşte exponenţial.

 

Cauzele care au determinat scăderea vârstei de apariţie si manifestare a simptomelor Alzheimerului şi a bolilor de memorie sunt:

 • Anxietăţile şi depresiile netratate la timp

 • Stresul social şi stresul profesional; criza economică şi nesiguranţa zilei de mâine şi a viitorului
 • Alimentaţia nesănătoasă Tulburările afective
 • Automedicaţia (administrarea medicamentoasă improprie, pe termen lung)
 • Lipsa de comunicare
 • Dezechilibrele hormonale importante
 • Traumatismele cranio-cerebrale


STRESUL creşte numărul depresiilor şi scade vârsta la care acestea se manifestă:

 • În ultimul an, numărul celor care suferă de tulburări anxios-depresive a crescut cu 25%.
 • 90% din cei care au tulburari anxios-depresive pe care nu le recunosc şi pe care nu le trateaza fac depresii.
 • O depresie netratata timp de 6 luni duce la boala de memorie.
 • Unul din doi pacienti cu depresii netratate dezvolta, ulterior, o boala de memorie.
 • În ultimul an, pe fondul creşterii stresului social şi profesional, a ameninţărilor economice, numărul celor ce suferă de tulburări anxios-depresive şi depresii a crescut cu 25% (în aprecierea specialiştilor Fundaţiei Ana Aslan International).

Supunerea unui organism la stres continuu in cazul in care nu exista alte afectiuni psihiatrice de fond duce la tulburarea anxios-depresiva. In general, aceasta ii afecteaza mai degraba pe performeri, pe oamenii foarte bine pregatiti profesional, pe cei care se implica profund in tot ceea ce fac, pe cei responsabili, pe cei carora li se cere mult si care, la un moment dat, sunt depasiti de activitatea si raspunderea pe care o au.

 

Şi totuşi, tulburările anxios-depresive nu sunt o caracteristică a ambiţioşilor şi a învingătorilor. Ele se manifestă cu amploare şi în cazul persoanelor mai puţin pregătite sau cu mai puţine aspiraţii de la viaţă. De ce? Pentru că stresul nu îi ocoleşte nici pe aceştia din urmă. Şi aici vorbim despre stresul pierderii locului de munca, a imposibilităţii asigurării traiului zilnic, stresul cauzat de problemelor materiale etc.

 

ALIMENTAŢIA nesănătoasă:
Unul dintre factorii importanţi ai scăderii vârstei de manifestare a bolilor de memorie şi a Alzheimerului este alimentaţia nesănătoasă, hrana de tip fast food, produsele modificate genetic, alimentaţia neregulată.
Este esenţială respectarea unui program de masă, care înseamnă 3 mese principale (ora 8-10, micul dejun, ora 13-14, prânz, ora 19, cină) şi 2 gustări (ora 11 şi ora 16).
De asemenea, este extrem de important echilibrul alimentar şi reîntoarcerea la simplitate.

Se recomandă consumul de:

 • Pâine făcută în casă; pâine cu cereale - Fructe şi legume proaspete
 • 3 ouă pe săptămână deoarece nu întâmplător, în mentalul popular se spune că oul este mâncarea savantului: aminoacizii esenţiali din albuşul de ou sunt factori neuroprotectori
 • Țelină; pătrunjel; linte; mărar; fasole verde; fasole uscată; avocado; lâmîi verzi; nuci
 • Peşte (bogat în Omega 3 şi 6, antioxidant şi cardioprotector)
 • Afine, mure, mere, portocale, kiwi, grepfrut, pentru vitaminca C, singura vitamină pe care organismul nostru nu o produce

 

LIPSA DE COMUNICARE reprezintă un alt factor cauzator al tulburărilor anxios-depresive. Culmea, deşi trăim într-o societate comunicaţională, nu comunicăm. Comunicarea virtuală nu suplineşte comunicarea faţă în faţă. Lipsa implicării emoţionale, a dialogului personal afectează negativ creierul nostru. Oamenii nu sunt maşini. Oamenii ar trebui să fie cei care manipulează maşinile, or, la ora actuală, maşinile sunt cele care îi manipulează pe oameni.

 

Pentru informaţii suplimentare  contactaţi Fundaţia Ana Aslan International   eMail office@brainaging.ro , Tf. 021/312.46.96

 

Instrumentele oferite de cusul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®-Real Reiki® pentru prevenirea apariției, iar la nevoie încetinirea și în timp reversarea Altzheimerului:

 Mecanismele biologice declanșate de stresul cronic care afectează circulația cerebrală și dezvoltarea creerului la adulți și copii sunt prezentate de Dr. Bruce LIPTON în:

 

 

 

Cursurile noastre de Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®- Real Reiki® Gradele 1 și 2, oferă cunoștințele și un set de Instrumente Simple, Sigure dar foarte Eficiente pentru prevenirea și reversarea afecțiunilor generate de Stresul Cronic înclusiv de Altzheimer. Ele pot fi însușite de orice persoană, indiferent de vîărstă, pregătire profesională sau stare de sănătate, inclusiv de către bolnavii de Altzhimer și persoanelele din familia acestora

Cursurile noastre sunt foarte utile personalul care oferă servicii medicale sau sociale bolnavilor de Altzheimer.

 

 

Pentru prevenirea, iar la nevoie încetinirea și în timp reversarea Altzheimerului este necesara folosirea sistematică a Managementului Activ al Stresului conform celor 4 R:

 

1.    Radianţa Interioară ( aducerea în toate planurile existentei fiinţei noastre a unui supliment de vitalitate pentru a o înlocui pe cea consumata de stresurile anterioare ). Acesta se realizează prin Folosirea Zilnică a Instrumentelor Tehnicii Radiante® oferite în cadrul Cursurilor Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®
    -
Armonizarea Încăperii, Patului, Biroului, Alimentelor şi Medicamentelor;
    -
Sesiuni Expandate:

    - Directări zilnice pentru:

 • Îngrijorările persoanei ajutate fată de simptomele si evoluția Altzheimerului

 • Evenimentele care au precedat aparitia acestor simptoame

 • Grupul în care persoana ajutată a simţit Relaţii Tensionate.

    - Modelarea Combinaţiile de Simboluri: 3x(SU4M+SU1) şi 1x(SU22M+SU1M) privind la fiecare Model 1 al fiecărui Simbol către Persoana ajutată.
 

   2.    Răspunderea Personală pe baza educaţiei continue prin care fiecare persoana îşi va schimba treptat stilul de viata şi atitudinea interioara faţă de evenimente în vederea reducerii la minim a impactului negativ al agenţilor Stresori. Cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® oferă informaţiile necesare alături de o metoda simplă şi eficientă Tehnica Radiantă® - Real Reiki® prescurtată TRT® , care folosita zilnic ( FZ-TRT® ) va uşura schimbarea stilului de viaţă şi a atitudinii interioare faţă de evenimente:

 • Cu Echilibru între Muncă şi Odihnă;

 • Alternând Activităţile Impuse cu cele Plăcute;
 • Plin de Dragoste, Apreciere, Mulţumire şi Fericire;
 • Acumulând Zilnic Cunoaştere Universală;
 • Dedicat Binelui Universal ( pentru Noi şi pentru Ceilalţi);
 • Cu cât mai puţine Supărări sau Îngrijorări;
 • Fără Lăcomie, Egoism, Ură sau Gelozie;

 
3.    Reţeaua de Suport prin care fiecare dintre noi avem alături, în momentele dificile, membrii familiei, prietenii, colegii de birou sau membri unei anume comunităţi la care suntem afiliaţi. Utilizând Tehnica Radiantă® atât local ( prin aplicarea mâinilor activate în cursul TRT® gradul 1 ) cât şi distant ( prin Directări folosind setul de simboluri universale învăţate în cursul TRT® gradul 2 ) se pot realiza şi întreţine reţelele de suport simplu şi eficient:
    - Având la Bază Piramida Responsabilităţilor (Propria Persoană, Familia Noastră, Colegii de Serviciu, Rudele, Prietenii şi ceilalţi;- Realizată şi întreţinută din timp şi în ambele sensuri ( să Ajutăm şi să fim Ajutaţi); - Bazate se Sentimentele de Apreciere Sinceră şi Dragoste Sinceră (resimţite în acest mod în inima fiecăruia dintre membrii reţelei de suport) pentru a păstra inimile tuturor în regimul de Aritmie Cardiorespiratorie Coerentă. Detalii în paginile Web despre Virusul Emoțional
    - Prin realizarea unor Grupe de Suport Radiant  Locale ( pentru Sesiuni de Grup ) între rude sau prieteni Radianţi şi Distante ( prin Directări) cu alţi Colegi Radianţi de pretutindeni;
    - Prin mobilizarea şi a altor Radianţi ( ce nu fac parte din Grupa dumneavoastră de Suport ) plus a noastră a Instructorilor dumneavoastră pentru Probleme Deosebite;
    - Participarea Activă ( cu prezentări de Experienţe şi formularea Eventualelor Întrebări)  şi sistematică la Clasele Expandate sau consultarea materialelor postate în capitolul
Noutăți al sitului nostru.
 
4.   
Resursele Naturale care ne permit reintegrarea în cadrul natural prin alimentaţie, apă şi aer cât mai puţin poluate alături de folosirea luminii naturale şi a plimbărilor prin zone cu cât mai multa vegetaţie. Prin Folosirea Zilnica a Tehnicii Radiante® asupra alimentelor, apei şi mediului ambiant se pot amplifica efectele benefice ale resurselor naturale iar nivelul toxicităţii ( datorate poluării ) se va diminua:
    - Confort ambiental acasă şi la locul de muncă:

    - Consumul de alimente cât mai diversificate şi de calitate.

 

Pentru detalii suplimentare vă invităm  să consultați paginile web de pe situl nostru referitoare la:

Informații suplimentare despre Altzheimer:

Proiectul Altzheimer de la HBO:

Societatea Roamână Alzheimer

Alzheimer Europe

Asociația pentru Altzheimer din SUA

Notare
Comentarii
good@@

You must be logged in to post a comment. You can login here