Subiect: exercitii
Autor Mesaje
Elena
(vizitator)


--
08 iul. 2016 02:49 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Cu respect, va salut!

Sunt una din persoanele care au urmat cursurile dumneavoastra.
De aprox doua luni a inceput sa ma doara umarul stang- simt durerea chiar si "in somn", nu mai pot duce bratul la spate, nu stiu de ce uneori il pot ridica, alteori nu...
Va rog, sa-mi spuneti daca mai pot folosi mana stanga pentru exercitii.
Multumesc, EG
Dumitru LaziaUtilizator offline
 

--
07 aug. 2016 10:31 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Conform medicinii traditionale chineze - Soarele atacă Inima - deci caldurile in exces din această vară, suprapuse peste furtunile solare repetate, oboseala și eventualele supărări interne au suprasolicitat Inima. Ca ea să functioneze va imprumuta vitalitate de pe verticala stingă si puteti avea intermitente senzații de disconfort - insoțite de limitări funcționale - ale mâinii stângi ( vedeți redistriobuția vitalității din suportul de curs Gradul 1 - Ziua 2 și materialul Stresul, Durerea și Tehnica Radiantă de pe site in capitolul Managementul Stresului).

Da puteți folosii Mina Stângă în Sesiunile Radiante Expandate , iar pentru diminuarea și eliminarea in timp a acestor senzații de disconfort din mina stinga, vă recomandăm următoarele:
- Să faceți cel puțin 2 sesiuni expandate pe zi, iar inainte de inceperea fiecărei sesiuni să vă expandați miinile si să le aplicați în zona inimii pentru minim 10 minute. După sesiune și intre sesiuni să aplicați miinile expandate pe zona inimii, apoi să duceți mâna stingpă pe zona ficatului, iar cu mina dreaptă Expandată so o aplicați câte 5 minute pe Umarul stinj, Jumătatea Antebrațului, CVotul , Jumatatea Brațului și incheietura mîinii Stângi.

Aura și Dumitru LAZIA
Anca ILINCA
(vizitator)


--
16 aug. 2016 06:58 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Buna ziua,
Daca aceiasi problema apare la umarul drept? O durere puternica la miscare a umarului, articulatiei, si o reducere semnificativa a mobilitatii?
Este vorba despre o suprasolicitare a ficatului in acest caz? Folosim atunci aplicarea mainii expandate la ficat, in fata si in spate?

Multumesc anticipat,
Cu stima.
Dumitru LaziaUtilizator offline
 

--
17 nov. 2016 10:01 CitatCitat RăspundeRăspunde  
Da aveti dreptate. Acest lucru il prezentam la Cursul de Gradul 1 Ziua 2 - in capitolul Redistributia Sistemica a Vitalitatii:

- În cazul Supărărilor Interne (s-a întâmplat ceva care mă deranjează şi pentru care dau vina pe mine chiar dacă eu nu sunt vinovat ) , Stresul Interpretat se proiectează pe Inimă. Deoarece Inima este foarte importantă pentru Supravieţuire, se va Stabiliza funcţional în 4 Etape:
Foloseşte Energia de Adaptare din Depozitul Local de Vitalitate al Inimii;
Împrumută Vitalitate din Depozitul Central de Vitalitate;
Împrumută Vitalitate din Depozitele Locale de Vitalitate ale unor organe mai puţin importante situate pe Meridianele Tendoo-musculare ale Inimii şi Pericardului situate Simetric în partea de Sus a Corpului;
Împrumută Vitalitate din Depozitele Locale de Vitalitate ale unor organe mai puţin importante situate pe Meridianul Curios, Profund şi Asimetric pe partea Stângă şi abia apoi este ea Afectată.

- În cazul Supărărilor Externe ( s-a întâmplat ceva care mă deranjează şi pentru care dau vina pe alţii chiar dacă eu sunt vinovat ) , Stresul Interpretat se proiectează pe Ficat. Deoarece Ficatul este Important pentru Supravieţuire, se va Stabiliza funcţional tot în 4 etape:
Foloseşte Energia de Adaptare din Depozitul Local de Vitalitate al Ficatului;
Împrumută Vitalitate din Depozitul Central de Vitalitate;
Împrumută Vitalitate din Depozitele Locale de Vitalitate ale unor organe mai puţin importante situate pe Meridianele Tendoo-musculare ale Ficatului și Vezicii Biliare, situate Simetric în partea de Jos a Corpului;
Împrumută Vitalitate din Depozitele Locale de Vitalitate ale unor organe mai puţin importante situate pe Meridianul Curios,Profund şi Asimetric pe partea Dreaptă şi abia apoi este şi el Afectat.


- Va trebuii să vă faceți ZILNIC , cel putin 3 Sesiuni Expandate Complete , iar intre ele (de mai multe ori pe zi) Aplicati Miinile Expandate cite 10 minute in urmatoarele pozitii:
- Zona Ficatului
- Umarul Drept
- Jumatatea Antebratului Drept
- Cotul Drept

Succes.

Familia Aura & Dumitru LAZIA

Citeste si:

Răspuns rapid
toggle
  Nume afişat:
Subiect:
Conţinut:

Introduceti codul de mai sus:

Trimite
Prin publicarea acestui mesaj confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu termenii si conditiile Medipedia: Termeni si conditii
Active Forums 4.2
NOT LICENSED FOR PRODUCTION USE
www.activemodules.com